Последни новини
Home / Законът / Волен Сидеров се споразумя с обвинението и остава депутат

Волен Сидеров се споразумя с обвинението и остава депутат

Defakto.bg

Депутатът и лидер на „Атака“ Волен Сидеров и прокуратурата са се споразумели по три дела за наказания пробация. Софийският градски съд ще заседава и по трите случая на 14 март. Ако споразуменията бъдат одобрени от съда, те влизат в сила. А пробацията ще позволи на Сидеров да остане депутат – по конституция народните представители напускат парламента, ако излежават присъда лишаване от свобода.

Лидерът на „Атака“ се е признал за виновен за скандала в Батак по време на честването на Васи Левски на 17 май 2011г.,  за нахлуването и блъскането на студенти в НАТФИЗ на 23 октомври 2015 г. и за случая спречкването с екип на телевизия СКАТ до Народното събрание на 21 май 2013 г.. И трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата. Договореният с прокуратурата срок на мерките е от 6 до 9 месеца.

За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация“ със същите мерки.

Срещу Сидеров в Софийския градски съд се водят още две дела – за хулиганството по въздух и земя – на летище Варна и за „инспекцията“, която направи ведно с Чуколов на клекшоп на ул.“Раковска“ в столицата.

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев: Не делим хората на премиер, министри, богати или социално слаби, следим само дали е спазен законът

  Гражданско сдружение „БОЕЦ“ със 7 въпроса до  Генералното ни консулство в Барселона (виж по-долу) …

Как се отчита и заплаща нощният труд в МВР – по трудовия кодекс или по специалния закон, ще тълкува ВКС

Искането е на Данаил Кирилов В Тълкувателно дело 1 за 2020 г. Гражданската колегия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.