Последни новини
Home / Законът / Шефът на Европол  поиска по- бързи спецсредсва заради тероризма

Шефът на Европол  поиска по- бързи спецсредсва заради тероризма

Defakto.bg

Сотир Цацаров се срещна с Роб Уенрайт

Основната задача пред Европол сега е противодействието на тероризма. Това заявил Роб Уейнрайт, директор на Европол, по време на срещата си с главния прокурор Сотир Цацаров и заместниците му Борислав Сарафов, Пенка Богданова и Мария Шишкова вчера в Съдебната палата. Уейнрайт бе придружаван от домакина си – вътрешният министър Румяна Бъчварова, съобщи прокуратурата.

Прокуратурата, съвместно с МВР, участва в работна група за изготвянето на проектозакон за противодействие на тероризма, посочил г-н Цацаров. Той изтъкнал, че основните линии, по които прокуратурата работи понастоящем, и има добро сътрудничество с Европол са: противодействие на тероризма, бежански поток и трафик на хора, производство на фалшиви пари и контрабанда. „Сътрудничеството с партньорските държави ни е особено важно за по-бързото придвижване на съдебни поръчки“, казал главният прокурор.

Роб Уейнрайт e заявил, че е необходим по-строг граничен контрол и че проблемът с трафикантите на хора няма да се реши напълно, ако отсъства координация в обмена на информация между държавите и Европол.  Г-н Уейнрайт казал още, че разрешаването на използване на специални разузнавателни средства по спешност трябва да бъде ускорено и да се избегнат в максимална степен бюрократичните процедури в случаите, когато се касае за терористична заплаха, за трафик на хора или за тежки криминални престъпления.

 

 

About De Fakto

Проверете също

„Проба“ на ЕК за ново общо наблюдение върху върховенството на правото

Съобщение за проведена „първа мисия на ЕК по новия хоризонтален механизъм за върховенство на правото“ …

Две безпрецеденти награди спечели отборът на ЮФ на СУ „Св. Кл. Охридски“ на международно състезание по права на човека

Четвъртфинал и две безпрецентни  награди за писмени защити – и на ищец, и на ответник, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.