Последни новини
Home / Законът / СЮБ награди юристи и журналисти по случай Деня на Конституцията  

СЮБ награди юристи и журналисти по случай Деня на Конституцията  

Defakto.bg
Kassimir Vlahov zam VKS_IMG_0021
Красимир Влахов

Съюзът на юристите в България връчи традиционните си награди по случай Деня на Конституцията и юриста.  Председателят на СЮБ   Владислав Славов обяви наградата „Партньор на СЮБ” за 2015 г и я връчи на  Ралица Негенцова , председател на Висшия адвокатски съвет.  Наградата бе присъдена и заради  дългогодишно и активно сътрудничество.

С плакет и грамота за  професионални постижения и активна съюзна дейност  бяха наградени 12 юриста. Това са:

Георги Ангелов – конституционен съдия , избран в КС през 2012  от Общото събрание на съдиите от ВКС и ВАС.  Наградата получава за участие в изработването на Административнопроцесуалния кодекс. И като автор  на част от „Административнопроцесуалния кодекс , Коментар” и на статии по граждански и административен процес.

Даниела Ангелова – прокурор в Апелативна специализирана прокуратура. Тя е работила за възраждане на Дружеството на Съюза на юристите в   Смолян и от 2006 до 2009 е негов председател.

Димитър Тончев , главен секретар на ВСС.  През 1998 г той бе член на Висшия съдебен съвет , от 1999 до 2001 е заместник министър на правосъдието, от 2014-та е Главен секретар на Висшия съдебен съвет.

Иван Стръмски – Частен съдебен изпълнител –Стара Загора. Член на СЮБ от 2010 г, когато е възстановено дружеството на Съюза в Стара Загора. От 2011 година е член на Контролната комисия на СЮБ.

Maria Stranjanska_IMG_0026
Мария Странжанска

 Красимир Влахов,  заместник председател на Върховния касационен съд. От 2008 до 2012 е председател на Софийския районен съд. Дългогодишен преподавател по гражданско право и процес. Съавтор е на книги „Вещно право- практически проблеми”, на помагало за обучение на кандидатите за младши съдии и младши прокурори.

Красимир Катранджиев – нотариус.От 2013 е председател на Съвета на нотариусите на Нотариалната камара на Република България. Член на ЦС на Съюза на юристите в България и член на Изпълнителното бюро на СЮБ.

    Мария Странджанска – юрисконсулт. Председател на Националния съюз на юрисконсултите в продължение на 15 години. Два мандата е член на ЦС на СЮБ. Спомогнала за възстановяване на библиотеката на СЮБ.

Милка Панчева – Председател на отделение във Върховния административен съд.Дългогодишен член на СЮБ, била е лектор на семинари организирани от СЮБ и член групи по изменение на закони.

  Адв.Митко Минев – Той е член на Съюза на юристите в България от 1973 г.от 2010 година е председател на дружеството на Съюза на юристите във Велико Търново. От 2004 е член на „Ротари клуб Велико Търново” и президент на клуба.

  Николай Гунчев – съдия във ВАС. От създаването на административните съдилища през 2007 г.е съдия в АССГ. От началото на 2010 г е командирован във ВАС , а от 2012 е на постоянна длъжност съдия във ВАС. Автор е на преюдициално запитване по случая „Елчинов” до съда на ЕС в Люксембург, станало повод за директива за уреждане правата на здравноосигурените лица при лечение в друга държава. Сега е член на УС на Съюза на съдиите в България и председател на Правната комисия на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България. Член на УС и ИБ на СЮБ и от 25 март 2016 и негов заместник председател.

Петко Петков –  председател на Камарата на следователите в България.Работи по теми свързани с разследване на тероризъм, транспортни и др. престъпления.

Стефан Ботев е  адвокат в Софийска окръжна адвокатска колегия от 1981 г.през 2000 -2002 г е председател на Съвета на Софийската адвокатска колегия, а в периода 2004 – 2013-та е член на Висшия адвокатски съвет. Член на ЦС на СЮБ от 2012 година.

Владислав Славов обяви и  награда на издателство СИБИ за студент по право с отличен успех и постижения в овладяването на правните науки – Това е Деница Иванова Асеникова,  студентка отличничка от V курс на ЮФ.

Bobi Vaklinov_Gospodari_0045
Боби Ваклинов от Господари на ефира
Irina Mateva-Kancheva BANKER_IMG_0042
Ирина Матева – Кънчева от в. Банкер
Plamen Nikolov DT_IMG_0044
Пламен Николов от в. Добруджанска трибуна

Традиционно СЮБ  връчи награди за журналистика в областта на съдебната власт. Тази година бяха наградени:  колегата  Ирина Матева-Кънчева от Параграф 22 на в. Банкер за публикацията „Имитация на правосъдие“,  Пламен Николов от в. Добруджанска трибуна за „Кой стои зад разстрела на хотелиера Тинко Георгиев?“

и  Боби Ваклинов от Нова телевизия – Господарите за „Професор от НСА урежда изпити срещу секс“

За професионални постижения в областта на правото бе отличена  АПИС, която  за 10 година по случай Деня на Конституцията и юриста предоставят свой програмен продукт. Наградата получи доц. Атанас Семов.

Цецка Цачева , председател на Народното събрание произнесе  слово.  Поздравителни адреси до форума изпратиха Борис Велчев, председател на Конституционен съд, Атанас Атанасов – Съюз на съдиите в България, Боян Магдалинчев от името на Асоциация на българските административни съдии,   Асоциация на прокурорите в България и Висшия адвокатски съвет

 

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата разпореди незабавна проверка на строежа „Алепу вилидж“ на Черно море  

Върховната административна прокуратура разпореди проверка на укрепването на свлачището на плажа Алепу край Созопол, съобщи …

Два конкурса за първоначално назначаване на съдии през юни, решенията са обнародвани

Два конкурса за първоначално назначаване на съдии в окръжните съдилища ще се състоят през юни. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.