Последни новини
Home / Избрано / Държава на качулките след дъжд

Държава на качулките след дъжд

Defakto.bg
Tchavo_26_04_2016[1]
Чавдар Николов, Терминал 3
Премиерът Бойко Борисов коментира вчера, понеделник, че му е омръзнало ГЕРБ  да излиза виновник за всяко предложение на коалиционните партньори, които парламентарната  му група подкрепя в пленарна  зала.

Хайде, докато текат поредните извънредни разговори по скандалните промени в Избирателния кодекс, да си кажем истината. Ами, виновни сте,  г-н премиер.  ГЕРБ е най-голямата  политическа сила в НС и когато подкрепя предложения, които ярко противоречат на здравия разум и конституционните права  на гражданите, естествено, носи  и най-голяма отговорност  за постигнатите резултати.

Патриотичният фронт, чиито представители през последните дни не спират да се хвалят, че  задължителното гласуване,  забраната за секции извън дипломатическите и консулските ни представителства и прочее, са техни  идеи,  очевидно   успешно провежда  собствената си политика. А тя не е тайна за никого – наред с националистическите си въжделения, водят битка срещу  ДПС и още нерегистрираната  ДОСТ.  Тяхно право.

Каква беше политиката на ГЕРБ обаче, с чието любезно съдействие  възгледите на Патриотичния  фронт  бяха превърнати в кауза и  задължение на цялата нация?!

Разговорите, които постфактум текат в парламента между министър – председателя и  коалиционните партньори, след пушилката около конфликтните промени  в Изборния кодекс,  напомнят, че сме държава на качулките след дъжд.  Очевидно е, че ще бъде договорен поредния  отбой от вече гласувани решения.

Само че няма оправдания за похабената обществена енергия, вътре и вън от страната, заради  хаотичното законотворчество,  повлияно от псевдопатриотизъм,  вместо от общонационални и демократични принципи. А после – карикатуристите  виновни, че схващат триковете за узаконяване на нечестни избори.

 

About Лилия Христовска

Проверете също

Софийска районна прокуратура е задържала за 72 часа гражданин, нарушил задължителната карантина (допълнена)

Съдът го освободи срещу 10 000 лева гаранция, определението не е окончателно Софийската районна прокуратура …

Онлайн семинари за адвокати по извънредното положение – от мерките срещу коронавируса до допустимите ограничения на права и свободи

Семинари онлайн по актуални теми, свързани с извънредното положение и мерките срещу разпространението на коронавируса, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.