Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Законът / Прокурорската колегия спря дисциплинарното дело срещу Петьо Петров

Прокурорската колегия спря дисциплинарното дело срещу Петьо Петров

Defakto.bg

Адвокатът Васил Петров „разбива“ единодушието

Единодушно, с 8 гласа „за“ прокурорската колегия на ВСС спря дисциплинарното дело срещу следователя Петьо Петров за участието му в „емблематична провокация към подкуп“ по определението на Върховния касационен съд.

Обвинителите от ВСС няма дисциплинарно да разследват Петров известен още като Еврото, докато във Върховния административен съд окончателно не приключи делото за неговата оставка.

Казусите на отговорния доскоро следовател са оплетени в откази, връщания и дела. В конкретния случай след като първо отказа после мнозинството във ВСС бе принудено да образува дисциплинарна преписка срещу Петров по предложение на бившия правосъден министър Христо Иванов. Това стана, след като ВАС отмени отказа и разпореди на кадровиците да се заемат със следователя. Междувременно обаче следователят бе дал и оставка, приета от съдебния съвет. Тя също бе оспорена пред ВАС от Христо Иванов и на първа инстанция обявена за нищожна. Но петчленката на ВАС още дори не е заседавала по този казус.

Междувременно днес Ясен Тодоров отново е станал шеф на етична комисия, съобщи самият той. В понеделник Тодоров даде оставка като председател на доскорошната единна етична комисия на ВСС. А днес е избран за председател на тази комисия на прокурорската колегия.

Резултат от среднощни размисли

Подтикнат от среднощно будуване, адвокатът Васил Петров днес обяви желание да „разбие“ поне веднъж пълното единодушие, с което се гласуват решенията в прокурорската колегия. До това решение стигнал след като в 3 ч. сутринта чул тв коментари за вота при съдиите, които никога не са на едно мнение, и на обвинителите във ВСС, които все били единодушни.

Не бих си причинил такова нещо в 3 ч. сутринта, щях да си загубя съня, отвърна Сотир Цацаров. И прикани колегата Петров „поне днес“ да не гледа телевизия в малките часове.

В крайна сметка адвокатът Петров заради идеята, не за друго, гласува „против“ срещата на прокурорската колегия с мисията на Еврокомисията, която пристига у нас на 30 май.  Решението бе взето със 7 „за“ и 1 „против“.

 

About De Fakto

Проверете също

Дават 8 прокурорски помощници на най-голямата районна прокуратура, СРП

Закриването на 11-те РП вървяло „доста гладко“, реформата продължава Осем прокурорски помощници да получи най-голямата …

Цацаров и трима кадровици ще пишат правила за реакция при атаки срещу прокурори и следователи

Четирима членове на прокурорската колегия на ВСС, сред които и Сотир Цацаров, ще изготвят проект …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.