Последни новини
Home / Без категория / ВСС раздаде награди в „Деня на отворените врати“

ВСС раздаде награди в „Деня на отворените врати“

Defakto.bg
Висшият съдебен съвет раздаде награди на журналисти и ученици в „Деня на отворените врати“ днес.
Ето съобщението на съвета:
„Ученици от 10 клас на 91-ва Немска езикова гимназия „Акад. проф.Константин Гълъбов“ участваха в „Деня на отворените врати” на Висшия съдебен съвет.
Гости на събитието бяха Ваня Кастрева – началник на Регионалния инспекторат на образованието в София–град, и преподаватели от училището.
В инициативата участваха  членовете на ВСС Галина Карагьозова, Калин Калпакчиев, Камен Иванов, Магдалена Лазарова, Милка Итова, Светла Петкова и Соня Найденова, както и главният секретар на ВСС Димитър Тончев, директори на дирекции и служители в администрацията на ВСС.
Приветствие от името на членовете на Съвета, към гостите отправи г-жа Милка Итова – член на Съдийската колегия. Поздрави към участниците в „Деня на отворените врати” поднесе и г-жа Ваня Кастрева.
Г-жа Итова връчи ежегодната награда „Грамота“ за медия/журналист за най-обективно отразяване на дейността на ВСС за 2015 г. на г-жа Силвия Великова – журналист и водещ в сутрешния блок „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ на БНР. Както и „Грамота“ и лаптоп на Пенка Стефанова Стефанова –
ученичка от 11 „В” клас в Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Петрович Павлов“ – гр. Стара Загора, победител в конкурса за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта“.
С „Грамота“ е отличен и Николай Емилов Беремлийски, ученик в 12 клас на ПМГ „Иван Ценов“ – гр.Враца. Двете есета са публикувани на интернет сайта на ВСС,
в раздел „Пресцентър“, подраздел „Дни на отворените врати“, както и във фейсбук страницата на ВСС..

В срещата с учениците главният секретар на ВСС Димитър Тончев представи историята на Съвета, структурата и дейността на администрацията му. Презентирани бяха устройството и функциите на съдебната власт, както и статутът и дейността на ВСС.“

About De Fakto

Проверете също

Окончателно: Константин Каменаров осъден за шофиране пиян, изпада в несъвместимост с поста в БНТ

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров е виновен за шофиране в пияно състоние и присъдата …

Елена Йончева предава на прокуратурата автентичен запис по аферата “Ало, Банов съм”

„Предоставяме на специализираната прокуратура  оригиналният запис, направен е на 21 март 2016 г.  Смятам, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.