Последни новини
Home / Законът / Слави Трифонов се видя със Сотир Цацаров и установи, че са единодушни за референдума

Слави Трифонов се видя със Сотир Цацаров и установи, че са единодушни за референдума

Defakto.bg
Шоуменът предаде на главния прокурор папка с нарушения за референдума
„Оказа се, че с главния прокурор сме на едно мнение по много въпроси“ – така Слави Трифонов обобщи срещата си със Сотир Цацаров. Днес шоуменът бе приет от обвинител №1 в кабинета му в Съдебната палата. Инициативата бе на Трифонов, поводът – националният референдум, иницииран от „Шоуто на Слави“.
Цацаров е получил папка за нарушения при гласуването и е бил поканен да гостува в Шоуто.

Единодушието между двамата е било както за нарушенията при националното допитване, така и за поведението на политическата класа, която не се съобразява с волята на суверена, стана ясно от изявленията на Трифонов.

В проведения на 6 ноември национален референдум с три въпроса, сред които въвеждане на мажоритарна система на два тура с абсолютно мнозинство, вот дадоха малко над 50 % от имащите право на глас, но около 12 000 гласа не стигнаха резултатите да станат задължителни. Междувременно пред ВАС бяха оспорени две решения на ЦИК във връзка с референдума, едното дело бе прекратено на първа инстанция, другото спряно в изчакване на окончателното приключване на първия спор. А омбудсманът Мая Манолова внесе в парламента законопроект, критикуван от ред правници.

Сега бе потърсен и Сотир Цацаров. Нарушенията, за които е бил сезиран, са установени от доброволци от екипа на предаването и от адвокати по време на изборите. Като пример Слави Трифонов посочи факта, че са раздадени 350 000 плика по-малко, а в закона се посочва, че при референдум се брои пликът. „12 000 гласа по-малко, т. е. 350 000 плика по-малко“, обобщи шоуменът.

При броенето ЦИК обясни, че в крайна сметка се е съобразил с броь на действителните бюлетини.

„Всички партии са задължени да приемат резултатите от референдума. Политиците и сегашният парламент не се съобразяват с решенията на собствения си народ – суверена. А, аз какво да направя, да се запаля ли?“, риторичен бе Слави Трифонов пред журналистите, които го чакаха в Съдебната палата.

Попитан какъв е следващият му ход той каза: „Ще отговоря като царя – когато му дойде времето.“

 

About De Fakto

Проверете също

Дебатът във ВСС: От спор за „безплатните квартири“ до „преброяване“ на командированите от Съюза на съдиите

Само докладът на Панов предизвика ред въпроси и отричания Пленумът на ВСС все пак успя …

Искането на бившия главен прокурор за отмяна на предсрочното освобождаване на Полфрийман е недопустимо, обяви ВКС

Произнасянето дойде близо осем месеца след заседанието С Определение № 181/28.05.2020 г. по касационно дело № 967/2019 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.