Последни новини
Home / Законът / Пратиха за 2 години в затвора младеж за „пазаруване“ с чужда банкова карта

Пратиха за 2 години в затвора младеж за „пазаруване“ с чужда банкова карта

Defakto.bg

Във Варна пратиха в затвора за  2 години младеж за кражби и теглене на пари от банкова карта на румънска гражданка

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския окръжен съд е произнесъл ефективна присъда и обществено порицание спрямо 22-годишния Георги Георгиев. Общото наказание от 2 години лишаване от свобода е за кражба, извършена от него повторно и теглене на пари от чужда банкова карта в условията на продължавано престъпление. И двете престъпления подсъдимият извършил като непълнолетен. В момента той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за друго престъпление.

На 20 август 2011 год. Георги заедно с двама приятели от варненския кв. „Чайка“, където живеел, отишли в курорта Златни пясъци. Непълнолетният Георги слязъл и проверил дали има отворени врати на хотелските стаи. Забелязал отворена балконска  врата на една от стаите на първия етаж и се прехвърлил на балкона. Отседналото там румънско семейство спяло. Георги видял на масата дамска чанта, грабнал я и напуснал стаята със спящите

румънци. В дамската чанта намерил портфейл, пет дебитни карти с ПИН-кодовете им, 250 евро и 350 румънски леи.

Когато се върнал с приятелите си във Варна, непълнолетният  започнал да пробва ПИН-кодовете на картите и успял да изтегли от едната 400 лева. С част от парите компанията му пазарувала в бензиностанция. На другия ден установил, че всички карти на румънската гражданка са блокирани, след като туристката установила липсата на дамската й чанта.

На 13 септември 2011 год. Георги отново отишъл на „тур“ в курорта с цел кражби. В друг хотел той видял отворена врата на третия етаж, прехвърлил се по перилата на балконите и влязъл в стаята.

Там била настанена руска гражданка с малолетния й син, които  спели. От шума рускинята се събудила и видяла непознат в стаята си. Първоначално помислила, че някой е объркал стаите, но Георги бързо разсеял съмненията й. Грабнал детската раница, помахал за довиждане на рускинята и напуснал стаята й през балкона. Жената подала сигнал за кражбата на рецепцията и описала подробно крадеца.

В раницата на детето й Георги намерил цифров апарат „Канон“, 480 евро, 22 лева, 2300 руски рубли и кредитна карта.  Общата сума на откраднатите вещи и пари на чуждите граждани  съдебнооценителната експертиза изчислила на близо 3000 лева.

Пострадалата руска гражданка разпознала категорично извършителя, който бил записан и на видеокамерите на банкомата, откъдето теглил пари с румънската дебитна карта.

Въпреки младата си възраст, Георги Георгиев е осъждан многократно.

About De Fakto

Проверете също

Еврокомисарят Вера Юрова опроверга Бойко Борисов, че мониторингът ще отпадне тази година

Комисарката за правосъдието Вера Юрова опроверга премиера Бойко Борисов, че Еврокомисията ще спре до края …

Съдът обяви, че дете на 2 години може да претендира вреди от трафик на хора

  Районен съд Враца конституира 2-годишно дете като частен обвинител и граждански ищец по дело …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.