Последни новини
Home / Законът / Заловиха убиеца на 26-годишната млада жена от миналата нощ

Заловиха убиеца на 26-годишната млада жена от миналата нощ

Defakto.bg

За 24 часа в  Пловдив заловиха убиеца на младата 26-годишна жена, намерена мъртва близо до дома си в село Куртово Конаре в нощта на 29 декември.  Това е 28-годшният  Илиян Р, с когото тя е живяла на съпружески начала, съобщава окръжна прокуратура.   Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да поиска от  Окръжен съд – Пловдив постоянно  „Задържане под стража”.

Миналата нощ, братът на кмета на Куртово Конаре Костадин Пиринов е открил трупа на 26-годишната Милена Динова с прободна рана в  сърцето.  Той и още 3-ма мъже от селото е трябвало да вземат Милена, за да отидат заедно на работа нощна смяна в месопреработвателна фабрика в Ново село. След като обаче Милена не се появила на мястото за срещата, те тръгнали с колата по улица „32“-ра, където живее Милена, за да я пресрещнат. „Тя е била още топла, когато брат ми и спътниците му са я намерили на земята“, каза кметът на Куртово Конаре Иван Пиринов.
Разследването, което започна веднага, не изключваше убийството на момичето да е от ревност.
Ето какво още се казва в съобщението на прокуратурата:  „След непрекъсната 24-часова работа на разследващия екип, включващ наблюдаващи прокурори, разследващи и криминалисти от ОД на МВР – Пловдив и ГД „Национална полиция”, Директора на ОД на МВР – Пловдив – ст. комисар Христо Разсолков, психолози от Института на МВР – София и ОД на МВР – Пловдив, и извършване на множество действия по разследване, оперативно-издирвателни действия по установяване на извършителя и анализ на събраните доказателства, бе установено, че извършител на убийството на младата жена от с. Куртово Конаре е 28-годишния Илиян Р., с когото тя е живеела на съпружески начала.

Илиян Р. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 28.12.2016 г. умишлено е умъртвил другиго – 26-годината Милена Д. – престъпление по чл. 115 от НК. В качеството си на обвиняем той е признал за извършеното.

В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи. Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи“.

Разследването продължава.

About De Fakto

Проверете също

Камарата на частните изпълнители дари 52 300 лева на Александровска болница

Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) дари 52 300 лева на Александровска болница в София …

Внимание! Множат се производствата срещу нарушители на извънредните мерки заради Covid-19

В Сърбия вече има осъдени, включително по Скайп Наказателните производства за нарушаване на извънредните мерки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.