Последни новини
Home / Законът / Йорданка Фандъкова: Общински служители са свързани с имотната мафия. И?

Йорданка Фандъкова: Общински служители са свързани с имотната мафия. И?

Defakto.bg

Интересно признание направи кметът на София Йорданка Фандъкова по повод кражбата на имоти в столицата. А именно – това със сигурност се случва с участието на общински служители!

Става дума основно за действията на имотната мафия в „Младост“ и населените места около София.

Бившият районен кмет на „Младост” (Цвета Авджиева от ГЕРБ-б.р.) вероятно няма общо със схемите за кражби на апетитни парцели в столицата, но със сигурност служители на общината са свързани с имотната мафия, обяви Фандъкова пред bTV.

Разследване на телевизията беше разкрило как много имоти в „Младост“ и околностите на столицата са били придобити с фиктивна реституция, базирана на подправени документи. А Цвета Авджиева пък беше принудена да подаде оставка след граждански протести срещу застрояването на зелени площи в един от най-големите жилищни комплекси в София.

„Опити за кражба на имоти не се правят за първи път. Ние имахме случаи, в които успяхме да защитим обществения интерес”, каза още Фандъкова и даде пример с парк „Възраждане”, където отново е имало реституция с подправен подпис на бивш кмет, но далаверата в някакъв момент беше спряна (става дума за кметуването на Бойко Борисов преди години – б.р.).

Какво да се прави – примерът е самотен, налага се връщане към него в търсене на оптимизъм.

Извън оптимизма – признанието на кмета за общинска корупция смайва. Не защото далаверите в общината трябва да се прикриват, напротив. Въпросът е открити ли са прегрешилите, кои са, какво е станало с тях, сезирана ли е прокуратурата или свързаните с имотната мафия още си работят в общината? С две думи – щом в СОС знаят за престъпления в техните редици, какво са направили, та да ги предотвратят? Защото за прикриване на престъпления също се носи отговорност.

Голите откровения работа не вършат. Но възмущават.

About De Fakto

Проверете също

С 14 на 6, кадровиците съкратиха две бройки за военни съдии

След повторно внасяне от Съдийската колегия, Пленумът на ВСС днес реши да съкрати два свободни …

Пленумът на ВСС каза „да“ на закриването на 28 районни прокуратури от 1 януари догодина

Реформата на съдилищата ще чака електронното правосъдие Пленумът на ВСС одобри закриването на 28 районни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.