Последни новини
Home / Законът / Адвокат Веска Волева: Банките у нас са над закона и съда*

Адвокат Веска Волева: Банките у нас са над закона и съда*

Defakto.bg

 В България няма никакъв контрол над банките. Има обаче пълна безнаказаност да крадеш и грабиш“, заяви  адвокат  Волева пред BIT в рубриката  „Срещу течението“ .  Стрес тестовете, например, минаха така, защото нашите банки са над закона и съда.

„Знаете, че в световен мащаб лихвите са паднали. Това означава, че лихвите трябва да са паднали и в България, само че вместо да падат, те се вдигат“, каза Волева.“ Хората, които са получили кредити стават все по-зле, все по-неплатежоспособни. Те са си направили сметката при друга ситуация и не могат да плащат не това, което са се договорили, а това, което им искат в повече“, обясни адвокатката. Според нея  цялата вина за банките е в парламента.

„С това законодателство, което даде възможност на банките да не отиват в съда да им решава спора, а те да го решат на лист А4. И съдът е в позиция на секретарка, защото когато поднесат този лист, наречен извлечение по сметка, той казва – да длъжникът да плати, и отива веднага на съдия изпълнител, а длъжникът нищо не знае. Той разбира едва с уведомление и покана да плати от съдя изпълнител“, коментира адв. Волева.

„А всичко е сбъркано нарочно, за да не се разбере. Съдът няма роля, освен в това едностранно производство – банката ви съди, но вие не разбирате за това, защото никой не е длъжен да уведоми длъжника. Накрая му продават имуществото на безценица при свои дъщерни фирми“, категорична бе тя.

„Кажете ми, кой парламент може да направи такова законодателство, за да унищожи народа си! Имаме два вида депутати – на изключително ниско ниво и вечни депутати, които много са се обвързали“, посочи още Волева.

Тя бе категорична, че много хора, загубили всичко, напускат България само заради банките.

Адвокат Волева посочи, че държи на мнението си, че банкерът Цветан Василев ще бъде убит, защото „възелът все още не се е развързал“.

Източник: BIT

About De Fakto

Проверете също

Очаквано парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за личните данни

Очаквано парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за личните данни. 127 народни представители подкрепиха …

След нотариалните дела в АССО се появиха и първите оспорвания на регулаторите – КЗК, КРС и КФН

  През месец януари, в Административен  съд София–област бяха образувани около сто дела срещу заповеди …

Един коментар

  1. Спасибо, отличная статья.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.