Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Прокуратурата ще иска постоянен арест на задържания за убийството в Борисовата градина

Прокуратурата ще иска постоянен арест на задържания за убийството в Борисовата градина

Defakto.bg

Прокуратурата ще поиска днес постоянен арест за 19-годишния Йоан Матев, който беше задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов. Игнатов беше открит на 2 юни 2015 година на пейка в столичната Борисова градина със смъртоносна прободна рана от нож. От записите на камерите в района тогава се видя, че момче бяга от мястото на инцидента. Самоличността му обаче не беше установена почти две години, дори след като видеото беше разпространено в медиите.

Убийството на Игнатов е било с мотив грабеж, като Матев е искал да вземе портфейла на Игнатов съобщи директорът на Столичната полиция Младен Маринов.

Според прокуратурата още няма доказателства, че  мотивът за убийството е грабеж.

Шефът на столичната полиция заяви,че  разследването е стигнало до Матев преди около 5 месеца и била направена уникална по сложност експертиза, благодарение на която докарали младежа до пейката, на която е убит Игнатов.

След разпит на свидетел, разследващите са открили и ножа, с който се предполага, че е извършено убийството. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че  този свидетел е потвърдил и версията, че именно Матев е извършител на престъплението. Свидетелят е от близкото обкръжение на обвиняемия, пред когото той е направил “ извънпроцесуални признания“, каза тя.

Маринов обясни, че братът на Матев е бил също бил  задържан и разпитан, но като свидетел и след това е бил освободен. Той не каза дали това е човекът, посочил извършителя и отвел полицаите до оръжието.

19-годишният заподозрян е  студент първа година по право в Благоевград.

По информация на медиите, убиецът на Георги е издаден от брат си,  а състудент от Югозападния университет е подал сигнал в полицията.

Проверени са над 1400 души, които отговаряли на портрета, изготвен по записите от камерите в района. Ръстът на задържания съответствал на момчето, което се вижда от записа. Маринов добави, че след убийството Матев променил напълно навиците и спрял да ходи на училище, но градският прокурор на София Емилия Русинова поясни, че младежът посещавал училище, в което ходенето не било задължително.

About De Fakto

Вижте също

Скандалът с „делото за 102 милиона“ зави към дело за обида и клевета, в Пловдив

Председателят на САС Даниела Дончева иска 80 000 лв. обезщетение от съдията Милен Василев Прословутото …

Законът за защита на личните данни: Без посягане на работата на нотариуси, адвокати, изпълнители, журналисти

Окончателният проект, внесен от кабинета, е отчел ред получени критики Как, в крайна сметка, у …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *