Последни новини
Home / Законът / Проф.Герджиков: Само административното правосъдие не е било обект на критики от ЕК

Проф.Герджиков: Само административното правосъдие не е било обект на критики от ЕК

Defakto.bg
Проф. Огнян Герджиков

От години административното правосъдие е най-добрият гарант за законност и правов ред в областта на управлението на държавата. Това заяви в приветствието си към административните съдии служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков. Приветствието бе произнесено в Алма Матер по повод честването на 10-годишнината от създаването на административните съдилища в България

 „С известна завист мога да кажа, че докато в другите области на правото  получаваме критика от ЕК, то по отношение на Административно-процесуалния кодекс и административното правораздаване, аз не знам да е имало такава критика. Това само по себе си е показателно за това, което административните съдии правят.  
Не мога да не отдам заслуженото на авторите на Административно-процесуалния кодекс, не мога да не отдам заслуженото и на първите председатели на Върховния административен съд в лицето на Владислав Славов и Константин Пенчев“, заяви Герджиков. Според него АПК е един от добрите нормативни актове, но би могло да се помисли за неговото усъвършенстване.
 
Щастлив съм да бъда тук в Алма Матер, моят втори дом, в зала, пълна с един от най-добрите юристи на България, каза още премиерът.
Проф. Емилия Друмева прочете поздравление от името на президента Румен Радев, който поради неотложен ангажимент в последния момент отмени участието си.

Тържеството почетоха ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Конституционния съд проф. Борис Велчев и конституционни съдии, председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, представляващият и членове на Висшия съдебен съвет, председателят на Съюза на юристите в България и първи председател на ВАС Владислав Славов, директорът на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева, както и съдиите от Върховния административен съд и административни съдии от страната.

About De Fakto

Проверете също

Защитата по делото „Младост“: Абсурдни обвинения, пристрастен заседател, незаконно осъждане, негодни СРС, липсващи отговори

Стигна се и до метафори и нестандартни решения Може ли някой да бъде осъден по …

Десет публични обсъждания за реформата на районите съдилища и прокуратури през юли

Десет публични обсъждания на моделите за реформа на съдебната карта на ниво районни съдилища и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.