Последни новини
Home / Законът / Министър Павлова на среща с Параскеви Миху: Ценим докладите на ЕК, обективни са

Министър Павлова на среща с Параскеви Миху: Ценим докладите на ЕК, обективни са

Defakto.bg

На среща със зам.-генералния секретар на ЕК Параскеви Миху правосъдният министър Мария Павлова оцени високо партньорството с държавите – членки и ЕК, както и фактологичния подход и обективната оценка в докладите. Това съобщиха от правосъдното ведомство.

Министър Павлова беше на работно посещение в Брюксел, където представи напредъка на страната ни по изпълнение на показателите за напредък в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка.

Докладите и оценките в тях бяха подлагани на критики и съмнения от политици и от определени медии, на мушка бе взет представителят на ЕК у нас Юри Бювер-Тавание, а Калин Калпакиев от ВСС ще се обяснява утре пред съдийската колегия на съвета включително за контактите си с него.

Преди дни в писмо до Съюза на съдиите Параскеви Миху бе категорична – докладите се пишат по факти, предоставени от българските власти, не на личности и лобита.

„Служебното правителство има волята и решимостта да продължи процеса на реформи по необратим начин – ​не само заради Механизма за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на цялото обществото“, е казала министър Павлова по време на срещата си с Миху.​

Тя е уверила г-жа Миху в пълната приемственост от предходното правителство по отношение на реформата в съдебната система и изразила надежда, че тази линия ще бъде продължена и от правителството, което ще бъде формирано след предстоящите избори на 26 март.

От своя страна, зам.-генералния секретар на Комисията е потвърдила напредъка в изпълнението на показателите и окуражила страната ни да продължи процеса на реформи.

По време на посещението си в Брюксел Мария Павлова се е срещнала и с постоянния представител на България към Европейския съюз Димитър Цанчев. Двамата обсъдили ангажиментите на Министерството на правосъдието по подготовката на Председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

About De Fakto

Проверете също

Столичанин поиска от ВАС да отмени пълната забрана на министър Ананиев за посещения в паркове и градини

Заповедта на здравния министър, с която  забрани на гражданите да влизат в паркове, градски градини, …

Промените в извънредния закон излизат утре в „Държавен вестник“

Въпреки предвижданията на правосъдния министър Данаил Кирилов от сутринта за второ вето върху извънредния закон, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.