Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Законът / Аплодисменти за съдия след „урок по правосъдие“

Аплодисменти за съдия след „урок по правосъдие“

Defakto.bg

Как се гарантира случайното разпределение на делата, колко се учи, за да станеш съдия, уморителна ли е професията, някой опитвал ли се е да я подкупи или заплаши, как работи една схема за източване на ДДС… На тези, а и куп други въпроси от десетокласници е отговаряла днес Ралица Романова от Административния съд – София-град. И явно е била убедителна – децата са я изпратили с аплодисменти.

Информацията за поредния „урок по правосъдие“ дойде от пресслужбата на АССГ.

Ето я:

„Ралица  Романова стана седмият съдия от Административен съд София – град, който през учебната 2016/2017 г.се „преквалифицира“ в преподавател  за един учебен час. Въпреки ограниченото време днес тя успя да запознае учениците от 10-ти „А“ клас на 35 СУ „Добри Войников“ с разделението на властите,структурата на съдебната система, триинстанционното производство и видовете съдилища.

Спря се по-подробно естествено, на спецификата на административното правосъдие, като посочи конкретни казуси от своята работа и практиката на АССГ. Учениците проявиха любопитство какво е решил съдът по делата на техни връстници срещу санкции, наложени от директори на училища (например заповеди за преместване в друго училище) за нарушения на дисциплината – неизвинени отсъствия, агресия, разпространяване на видеоклип, уронващ престижа на учителите и пр.

Десетокласниците от класа на г-жа Наталия Канчева получиха удостоверения за участие в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която се реализира съвместно от ВСС и МОН, и явно останаха доволни, защото изпратиха съдия Ралица Романова с ръкопляскане.“

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата прекрати разследването срещу Московски за смъртта на детето му*

Прокуратурата прекрати разследването срещу бившия транспортен министър Ивайло Московски за инцидента, при който загина тригодишният …

Петима задържани за финансиране на тероризъм остават в ареста

Специализираният съд остави в ареста петимата задържани под стража в петък в акцията срещу международния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.