Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Изненада! Патриотите предлагат прокурор в Съдийската колегия!? И адвокат.

Изненада! Патриотите предлагат прокурор в Съдийската колегия!? И адвокат.

Defakto.bg

С  предложенията си за членове в новия ВСС  Обединените патриоти безусловно оглавиха класацията за изненадващи творчески  виждания. Техният избор за ВСС е  заместник-председателят на  Софийската апелативна прокуратура Йордан Стоев  и адвокат Боян Новански. И двамата са предложени за Съдийската колегия.

Само оракул може да разгадае причините, поради които тъкмо при съдиите  трябва да влезе прокурор от кариерата като г-н Стоев, но вероятно всяко чудо си има своето обяснение.

Вносителят Волен Сидеров, съпредседател на Обединениете патриоти, е мотивирал като под индиго и двете номинации. И за двамата юристи е посочено,  че имат капацитета и са подготвени да предложат решения, свързани с проблемите на съдебната власт.

И за единия , и за другия Сидеров сочи:  „Уважаван е заради професионалното ниво на работата си, но и с добре аргументираната си позиция по професионални въпроси и проблеми на съдебната власт“.

Стоев беше прокурорът, който потвърди на втора инстанция отказа на прокурор Боряна Бецова да образува досъдебно производство по сигнала на „Протестна мрежа“ срещу Делян Пеевски – за организирана престъпна група, съвместно с Цветан Василев и Николай Бареков, за разминаване между декларираното и фактическото имотно състояние на депутата от ДПС Делян Пеевски, за големия брой кредити към свързани лица, отпускани от вече фалиралата КТБ, и т.н., напомни в. Капитал.

Боян Новански е адвокат с 19-годишна практика,  познава отлично материалното и процесуално наказателно, търговско и корпоративно право. Завършил е Класическата гимназия и право в СУ „Св. Климент Охридски“.
Стоев е завършил гимназия в Пазарджик и право във ВИПОНД-МВР.

До този момент номинации са направили ГЕРБ, ДПС и „Воля“ на Веселин Марешки. Досега само БСП още не е посочила своите избраници. По неофициална информация те също няма да са от академичните среди, а от системата на съдебната власт.  Срокът за номинациите изтича на 21 юни, сряда.

About De Fakto

Вижте също

Върховните съдии атакуваха НПК пред Конституционния съд

Спецправосъдието става извънредно, категорични са от ВКС Поправките в Наказателно-процесуалния кодекс, прехвърлили на спецправосъдието корупционните …

ВСС се „поправи“ за ефективните присъди – ще са тайни само на последна инстанция

Постановените ефективни присъди в държавата остават тайни, но само ако са окончателни. Забраната за публикуването …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *