Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Лозан Панов се отказва от автомобила на НСО

Лозан Панов се отказва от автомобила на НСО

Defakto.bg

След като, според прокуратурата, болтът на един автомобил на НСО може да се развие сам, аз се отказвам от автомобила на НСО. Това обяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов днес, коментирайки постановлението на военна прокуратура, с което бе отказано да се образува наказателно производство за инцидента с развитите болтове на колата на Панов. Обвинителите обявиха, че „няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица“.

Щом е така, щом е възможна самоповреда на такъв автомобил (мерцедес – б.р.), аз оттук нататък ще ползвам колите на ВКС, категоричен бе Панов. Обясни също, че ще подпише всички нужни документи, че се отказва от охраната на НСО. Председателят на Върховния касационен съд обаче подчерта: той не се съмнява в шофьора от НСО, който го е возил досега.

Автопаркът на ВКС се състои от: две тойти „Аурис“, една тойота „Авенсис“, едно пежо 406 и джип „Гран Чероки. Наличен е и бус за почивните бази.

След това Панов премина към други теми. За избора на шестимата съдийски представители в новия ВСС, обяви, че е приятно изненадан и че този вот е доказал – съдийското самоуправление е възможно.

Силно критичен бе обаче председателят на ВКС към скандалното предложение на патриотите прокурор да влезе в съдийската колегия на новия съвет от парламентарната квота. Това само доказва нуждата от дълбока реформа, преразглеждане на квотата на НС и изпълнение на препоръките на Венецианската комисия съдиите да кадруват съдии, категоричен бе Лозан Панов.

About De Fakto

Вижте също

След две спечелени дела, отличник в конкурс за ВКП поиска повишение

Една показателна за кадровите баталии в Темида история – тази на прокурора от Окръжна прокуратура-Пловдив …

Проф. Пламен Панайотов: Опасно е Наказателният кодекс да бъде ползван като решение на всички проблеми

До момента са обединени седем законопроекта за промени в Наказателния кодекс (НК), а според заявките  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *