Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Прокуратурата отговори на Корнелия Нинова: Никога не сте разследвана за „Цанков камък“

Прокуратурата отговори на Корнелия Нинова: Никога не сте разследвана за „Цанков камък“

Defakto.bg

Корнелия Нинова не е била разследвана за проекта „Цанков камък“ – това става ясно от писмо на налюдаващия прокурор Д.Тарев до лидера на БСП. Посланието бе разпространено от прокурорския пресцентър днес.

То идва в отговор на запитването, отправено от Нинова до Сотир Цацаров „при извършените разследвания от страна на прокуратурата в предишни години и в направените експертизи, разпити на свидетели и проверка на документи, фигурира ли по какъвто и да е повод и в каквото и да е качество моето име“? Поводът бе новата прокурорска проверка за „Цанков камък“, поискана от депутати от ГЕРБ, които в свои публични заявления посочиха Нинова сред замесените в реализирането на проекта като някогашен зам.-министър на енергетиката.

„В отговор на Ваше писмо, изпратено до Главния прокурор на РБ, препратено по компетентност на СГП, Ви уведомяваме, че след извършена служебна проверка се установи, че нямате процесуално качество по досъдебно производство № 38/2010 г. по описа на НСлС, пр.пр. № 3508/2010 г. по описа на СГП – чийто предмет е проектът „Цанков камък“, гласи отговорът до Нинова. Подписалият го Д.Тарев е от звеното „Антикорупция“ към СГП.

На 15 август лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани да съди всички, обвързали името й с хидропроекта и правили внушения, че е корумпирана. Отделно тя писа на австрийското правителство и австрийската прокуратура, че българският премиер Борисов е нарекъл съвместния българо-австрийски проект „корупционен“.

Възобновяването на темата „Цанков камък“ бе прието най-вече като атака срещу Ахмед Доган, срещу когото навремето имаше и производство за конфликт на интереси заради участието му като консултант на проекта срещу 1,5 млн.лв. хонорар. Сега обаче от ДПС отвърнаха с официална позиция, че почетният им председател никога не е бил свързан с „Цанков камък“ и не е бил консултант по него.

About De Fakto

Вижте също

Окончателно: Ефективна и условна присъди за източени сметки от „Инвестбанк“

Делото за източване на над 6 милиона лева от сметки в „Инвестбанк“ приключи. Бившият главен …

Скандалът с „делото за 102 милиона“ зави към дело за обида и клевета, в Пловдив

Председателят на САС Даниела Дончева иска 80 000 лв. обезщетение от съдията Милен Василев Прословутото …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *