Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / След два смъртни случая прокуратурата става по-бдителна към заплахите за убийство

След два смъртни случая прокуратурата става по-бдителна към заплахите за убийство

Defakto.bg

След два случая на убийство, при които стана известно, че прокуратурата и разследващите са неглижирали няколко сигнала срещу обвинените за престъпленията, държавното обвинение е привлякло към наказателна отговорност мъж заради заплаха с убийство към бившата му приятелка, съобщава Дневник, който цитира държавното обвинение.

Софийска районна прокуратура уведоми медиите, че е задържала мъж с инициали Д. П.  Според разследващите предния ден – на 23 август мъжът се е заканил на бившата си приятелка – А. Й. с убийство и това е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.  Той е обвинен и за това, че на същата дата не изпълнил ограничителна заповед за защита от домашното насилие, която е с дата от 20 април 2017 г.

„Предвид изключително високата обществена опасност на извършеното от Д. П. деяние, прокуратурата е разпоредила задържането на обвиняемия с постановление от 24 август 2017 г. за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане до Софийския районен съд за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“, се казва още в съобщението на прокуратурата.

Преди два дни стана ясно,  че убитата миналия петък в столичния квартал „Лагера“ Елена Василева е сигнализирала няколко пъти институциите заради страх от бившия си съпруг, спрямо когото имаше издадена и ограничителна заповед. В крайна сметка той е обвинен за убийството ѝ, за което и не съжалява, както сам каза пред съда.

Сходен бе и случая от средата на юли, при който отново бе убита жена. Тогава главният прокурор даде брифинг, за да каже, че прокуратурата е сгрешила като е неглижирала няколко сигнала срещу обвинения за убийството. Тогава убита бе Виола Николова, която бе приятелка на обвинения Стефан Станев. Сигналите срещу него бе пускала  бившата му съпруга.

 

About De Fakto

Вижте също

Какво показва и какво не показва новият доклад за администрацията*

Автор: Зорница Славова  През 2017 г. тригодишната тенденция за намаляването на числеността на администрацията (дори …

От вчера: Европейската комисия задейства механизъм за блокиране на действието на санкциите на САЩ срещу Иран

Европейската комисия задейства вчера механизъм за блокиране на действието на санкциите на САЩ срещу Иран …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *