Последни новини
Home / Законът / Надзирателите в затворите продължават протестите и днес

Надзирателите в затворите продължават протестите и днес

Defakto.bg
На среща със синдикатите през юни министър Цачева обеща, че първите стъпки на новия политически апарат в Министерството на правосъдието ще работи за решаване на проблемите на надзирателите

Надзирателите продължават и днес протеста си с искания за по-добри заплати и условия на труд. Служителите на затворите настояват за 20% по-високи заплати, за да се уеднаквят с тези на служителите в МВР, по-добри условия на труд и назначаване на нови служители.  Днес на открито пред затворите ще протестират надзиратели, служители в следствения арест и съдебната охрана в страната. От 10 ч. е протестът пред Централния софийски затвор, съобщи  БНТ.
В началото на лятото на среща със синдикатите, министър Цецка Цачева обяви, че : „Възможности за увеличаване на щата на надзорно-охранителния състав, изработване на методология с обективни критерии, обвързани с числеността на лишените от свобода и създаване на по-добри условия на труд на служителите в системата, са сред първите стъпки, по които ще работят в краткосрочен план политическото ръководство на МП и синдикалната организация”

Тогава  Христо Илков, председател на УС на синдиката заяви, че ССЗБ ще остане коректен партньор на министерството и решенията ще бъдат взимани съвместно.

Изглежда, половин година по-късно „първите стъпки“ са останали на заден план, а синдикатите разпращат исканията си до институциите и подготвят продължителни протести.

 

About De Fakto

Проверете също

Във ВАС е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуане

В края на работния ден в четвъртък във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу …

В битка с над 60 университета: Отборът на СУ зае престижно второ място в състезание по защита на човешките права

Отборът на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се класира на второ място на престижното международно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.