Последни новини
Home / Законът / Студенти – юристи ще обсъждат с прокурори в Пловдив ролята на досъдебното производство в наказателния процес

Студенти – юристи ще обсъждат с прокурори в Пловдив ролята на досъдебното производство в наказателния процес

Defakto.bg

Апелативна прокуратура-Пловдив и Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ стартират съвместна инициатива за научни дискусии по наказателно право с практическа насоченост.

Първата проява ще се състои на 13 декември 2017 г., когато в Апелативна прокуратура-Пловдив ще се  проведе кръгла маса на тема „Ролята на разследващия полицай, следователя и прокурора в досъдебната и съдебна фаза по наказателните дела – практически аспекти“.   Досега за участие в  беседата  желание са заявили 50 студенти от Юридическия факултет, съобщава пресцентърът на пловдивската апелативна прокуратура. Студентите ще чуят  лекции от  магистрати на Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура-Пловдив, както и на следовател от Окръжния следствен отдел и разследващ полицай от ОД на МВР-Пловдив.  Следващата тема  по наказателно право ще се проведе през април 2018 г., когато се отбелязва Деня на Конституцията и юриста.

По повод предстоящите прояви, апелативният прокурор  Иван Даскалов  е имал срещна  с представители на Факултетния студентски съвет и с доц. д-р Христо Паунов, зам.-декан на Юридическия факултет. Присъствали са и  Румен Попов, окръжен прокурор на  Пловдив, и Чавдар Грошев, и.ф. районен прокурор.  Договорено е споразумение за сътрудничество, след като студентите са проявили  интерес и за  начина на провеждане на практическия стаж в прокуратурата.

 

About De Fakto

Проверете също

Окончателно: Константин Каменаров осъден за шофиране пиян, изпада в несъвместимост с поста в БНТ

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров е виновен за шофиране в пияно състоние и присъдата …

Институцията на Омбудсмана – с пряк достъп до ООН, получи най-високия статут – „А“ за правозащитна организация

  Омбудсманът Мая Манолова кани на среща партньорски граждански и неправителствени организации по повод акредитирането …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.