Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Николай Кокинов: Държавата няма успехи с поръчковите убийства, извършителите им рядко оцеляват

Николай Кокинов: Държавата няма успехи с поръчковите убийства, извършителите им рядко оцеляват

Defakto.bg

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов определи като съмнителна версията, че “Наглите“ са движещия мотив за убийството на бизнесмена Петър Христов.  “Смятам, че генезисът се корени в нещо по-прясно. Не може да бъде изключван и личният мотив“, каза той в „Денят започва“ по БНТ. Коментарът му бе по повод изявлението на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че Христов е бил притеснен от това,че е разгласена информация за ролята му по разкриване на групата за отвличания на „Наглите“. Кокинов се въздържа да коментира евентуална връзка с осъдените по  делото за „Килърите“, но каза, че администрацията на затворите трябва да пресече практиката на свободните разговори с  мобилни телефони на осъдените.

Иначе, този тип престъпления (поръчковите б.р.) държавата няма почти никакви успехи. Това е голата истина. Дълбоко се съмнявам, че извършителят на последното убийство ще бъде разкрит или ако бъде разкрит, ще бъде намерен мъртъв най-вероятно. Дано не съм лош пророк, но опитът ме води до този извод. Това е класическо поръчково убийство, в което няма пряка връзка между изпълнителя на деянието и жертвата. Обикновено след такъв тип престъпления изпълнителите изчезват, много рядко оцеляват“, смята Кокинов

Според него няма връзка между стрелбата срещу данъчния  служител  в столицата и убийството на Христов.

По думите на Кокинов властите дължат един сериозен брифинг за убийството в Нови Искър. Според него никой не е издирвал Росен Ангелов през последните години.  „В момента ситуацията с намерения мъртъв е изключително удобна за всички разследващи и ги провокира към някаква ленивост. Важно е да се разбере дали това е истинският извършител, тъй като имаше разлики в твърденията за оръжието и други неща около убийството“, каза  бившият прокурор, сега адвокат.

 

About De Fakto

Вижте също

Адвокати на конференция: Може ли изкуственият интелект да замени защитника?

Има ли и кои са границите при въвеждането на новите технологии в адвокатската професия? Може …

Проверки, оценки и търсене на отговорности след поредното бягство на затворник (допълнена)

Сотир Цацаров иска законови промени След вчерашното бягство на затворник в Ловеч, в Министерството на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *