Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Цачева в Европарламента: Основните права и свободи и върховенството на закона са нашият фундамент

Цачева в Европарламента: Основните права и свободи и върховенството на закона са нашият фундамент

Defakto.bg

„Очакванията към Съвета са високи и ние съзнаваме своята отговорност. В областта на правосъдието и основните права и свободи на гражданите на ЕС ще работим съвместно с вас за намирането на общи решения. Стремежът ни е постигане на конкретни резултати за утвърждаването на силна и единна Европа посредством съгласие, конкурентоспособност и кохезия. Защото просперитетът и икономическото ни развитието се основават на нашия фундамент – зачитане на основните права и свободи и принципа на върховенство на правото“, – това е заявила правосъдният министър Цецка Цачева днес по време на изслушване в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в европарламента.

Тя представила пред европейските депутати приоритетите на Българското председателство в сектор „Правосъдие“. Изслушването е стандартна процедура в началото на всяко председателство, като първите министри, които застанаха пред европейските депутати, са министър Цачева и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, съобщават от МП.

Пред европейските депутати Цачева се спряла подробно на приоритетите на Българското председателство в областта на правосъдието, свързани с дейността на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи: създаването на Европейска прокуратура; преговорите по проекта на Регламент за Агенцията ЕВРОЮСТ; развитието на електронното правосъдие; Регламента за електронната неприкосновеност; Директивата за борба с изпирането на пари по наказателноправен ред; Регламента за взаимно признаване на решения за обезпечаване и конфискация и др.

На въпрос на европейските депутати за разногласията в България по Истанбулската конвенция, правосъдният министър заявила, че до ратификацията й ще се стигне след дебат в български парламент, което се надявала да се случи скоро.

 

About De Fakto

Вижте също

Скандалът с „делото за 102 милиона“ зави към дело за обида и клевета, в Пловдив

Председателят на САС Даниела Дончева иска 80 000 лв. обезщетение от съдията Милен Василев Прословутото …

Законът за защита на личните данни: Без посягане на работата на нотариуси, адвокати, изпълнители, журналисти

Окончателният проект, внесен от кабинета, е отчел ред получени критики Как, в крайна сметка, у …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *