Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Законът / Пак отложиха делото „КТБ“, Цветан Василев – нередовно призован

Пак отложиха делото „КТБ“, Цветан Василев – нередовно призован

Defakto.bg

И вторият опит за тръгване на мегаделото „КТБ“ в спецсъда се увенча с фалстарт. Новата дата е 14 февруари (което стана повод за шеги, че на този ден е Трифон Зарезан).

На 13 декември миналата година процесът, наречен от шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев „уникален“, се спъна в нередовното призоваване на основния подсъдим Цветан Василев в Белград. Днес се оказа, че от Сърбия отново няма изпратено потвърждение за връчена призовка на Василев, няма потвърждение и че той е получил обемния обвинителен акт от над 10 000 страници. Защитата му още предния път отказа да приема материали вместо клиента, за което бе порицана от обвинението.

Болен се оказа друг подсъдим – бившият изпълнителен директор на КТБ Георги Христов, който ще представи болничен следващия път, но за него имаше явил се защитник.

Така през февруари ще бъде направен трети поред опит да се проведе разпоредително заседание по гръмкото дело. А на това заседание защита и обвинение ще мерят аргументи включително по основния въпрос – дали процесът може да стартира по същество или делото трябва да се върне на прокуратурата.

Както е известно, обвиняемите са 18, основните обвинения за са организирана престъпна група начело с Цветан Василев, подуправители на БНБ пък се винени за длъжностни престъпления.

„Задачата, която седеше пред екипа на това дело беше със сложност близо до тази с дизелов двигател да се кацне на луната. Към момента ние смятам, че сме кацнали. Дали ще дишаме и как ще протече процесът, предстои да видим“, бе обявил прокурор Иван Гешев след внасянето на обвинителния акт.

About De Fakto

Проверете също

Ще внедряват voice-to-text в Темида – магистратите диктуват акта, получават текст

Да започне работа по създаването и внедряването на софтуер за диктовка и автоматично трансформиране на …

Кой да определя представителните пари за „тримата големи“? Самите те, отговори ВСС

С дебат за представителните разходи, с които да разполагат върховете на съдебната власт, тръгна заседанието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.