Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Национален протест на служителите на затворите: Без притеснения „да не се изложим пред чужденците“! (Допълнена)

Национален протест на служителите на затворите: Без притеснения „да не се изложим пред чужденците“! (Допълнена)

Defakto.bg

Правосъдният министър Цецка Цачева им каза, че няма пари за увеличение на заплатите

Национален протест на служителите на затворите и на Главна дирекция „Охрана“ се състоя днес от 13 ч. пред Министерството на правосъдието.

Той бе свикан в подкрепа на исканията за повишаване на заплащането и достойни условия на труд и идва след символични протести през затворите в страната.

Надзиратели и охрана получиха подкрепата на Националния полицейски синдикат, синдиката на учителите в България, КТ „Подкрепа“.

А председателят на Синдиката на служителите в затворите Христо Илков отправи покана към правосъдния министър Цецка Цачева да отиде на протеста. Тя излезе и разговаря с тях.

В поканата на Илков се казва:

„На протеста ще имате възможност да чуете без посредници мнението и притесненията на стотиците заинтересовани служители, както и ще можете от първо лице да усетите енергията и недоволството на протестиращите.

Очаква се да присъстват около 2000 служители на ГД „Изпълнение на наказанията“ и на  ГД „Охрана“, членове на техните семейства, общественици и медии.

 Уважаема г-жо Цачева, каня Ви да докажете с присъствието и действията си, че наистина за Вас закона стои над всичко!             

Заповядайте лично да ни подкрепите и да покажете, че защитавате нашите законни интереси в качеството на служители в поверените Ви дирекции ГД „ИН“ и ГД „Охрана“!

Уверявам Ви, че на нашите действия не са основание и мотив да подсилват притесненията на Министър – председателя Бойко Борисов „да не изложим страната пред чужденците“.
            
 ЗАД ВСЕКИ ПРОТЕСТ СТОЯТ НЕРЕШЕНИ ПРОБЛЕМИ И НИЕ ПО ДОСТОЕН НАЧИН ЩЕ ИЗРАЗИМ И ЗАЩИТИМ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ!“

Отговорът

Излязлата да се срещне с протестиращите министър Цецка Цачева обяви, че няма как да се изпълни искането им за 20 % ръст на заплатите, съобщи БНР. Както и че такова увеличение не са получили и в МВР.

Цачева каза, че ще се търсят възможности за увеличаване на заплатите и на щатовете в затворите в бюджета за следващата година.

На снимката: Надзиратели и охрана неотдавна протестираха и пред Съдебната палата

About De Fakto

Вижте също

ВСС отложи за петък дебата за апелативния спецсъд (допълнена)

По предложение на Георги Чолаков Съдийската колегия на ВСС отложи насрочения за днес дебат за …

Данаил Кирилов „подсигурява“ гражданската конфискация след тълкувателното решение на ВКС (допълнена)

Междувременно СГС е прекратил делото за конфискация срещу оправдания Христо Бисеров Поправки в антикорупционния закон, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *