Последни новини
Home / Законът / В памет на съдия Джузепе Роджери, колеги дариха средства на наследниците му

В памет на съдия Джузепе Роджери, колеги дариха средства на наследниците му

Defakto.bg

 

Георги Чолаков

По повод неочакваната кончина на съдия Джузепе Роджери, напуснал този свят на 27 януари, съдиите и съдебните помощници от  Върховния  административен съд  са организирали дарителска кампания в памет на колегата си и в помощ на осиротялото му семейство.  Роджери беше съдия от  кариерата, с дългогодишен стаж именно във Върховния  административен съд.  Дарителската инициатива е събрала над 6000 лева, които вече са предадени на близките на покойния съдия.

По този повод председателят на ВАС Георги Чолаков, оглавил комисията по набиране на средства заедно с колегите си Валентина Кузманова и Златка Стефанова,   изказва благодарност за съпричастието на колегите си.
„От свое и от името на наследниците на съдия Роджери, искам да поднеса искрена благодарност за проявената, от всички вас, съпричастност. В резултат от дарителската инициатива бе събрана сумата от 6 160/шест хиляди,сто и шестдесет/ лева,предадена на семейството на съдия Роджери с Протокол от 14.02.2018г. Същият изпращам прикачено за сведение“, казва Чолаков в обръщението си.  „Воден от надеждата за по-положителна година,ви желая здраве и пълноценна работа!, “ добавя председателят на ВАС.

 

About De Fakto

Проверете също

Декларация на адвокатурата: Законността е в опасност, където свършва правото, започва тиранията!

Общото събрание не подмина безпредецентната активност на прокуратурата и ставащото в Темида след намеса на …

Общото събрание на адвокатите: Призиви за оставка и неприет отчет на Висшия съвет, приветствието на Иван Гешев срещнато със смях (обновена и допълнена)

С едноминутно мълчание в памет на починалите през изминалата година защитници започна Общото събрание на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.