Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Шефът на апелативната спецпрокуратура даде оставка

Шефът на апелативната спецпрокуратура даде оставка

Defakto.bg

Ясен Тодоров – със „съответна“ оценка като член на ВСС

Даниела Попова (на снимката горе), ръководител на апелативната специализирана прокуратура, е подала оставка от поста. Това изненадващо стана ясно на заседанието на прокурорската колегия на съвета днес. Точката влезе извънредно в дневния ред.  Попова подава оставка няколко месеца преди края на първия си мандат и то в момент, в който специализираните съд и прокуратура вече са единствено компетентни да гледат т.нар. „корупционни дела“. Тя остава редови прокурор в апелативната спецпрокуратура.

Даниела Попова е в апелативната спецпрокуратура от самото й създаване. Първо бе заместник на Борислав Сарафов, а след издигането му за зам.-главен прокурор, тя оглави спецструктурата. Оставката й е била изненада и за нейни подчинени, а тя не е дала конкретни обяснения защо напуска. Най-общо се е позовала на „лични причини“ и умора. Докато бе начело на апелативната спецпрокуратура Даниела Попова остави впечатлението за добър професионалист, с хъс към работата, но и с толерантност.

Временно ръководител става заместникът й Николай Найденов.

Оценка

Ясен Тодоров

Нито положителна, нито отрицателна, а „съответна“ е оценката, която получи бившият кадровик Ясен Тодоров от прокурорската колегия на ВСС за работата си като член на съвета 2012-2017 г. Вендъж вече той бе „положително“ оценен за битието му на инспектор в първия състав на Инспектората.

Но след възражения на действащите кадровици, че не е редно и възможно да се пишат плюсове или минуси за мандата във ВСС, от методиката за оценяване отпаднаха конкретни оценки. И станаха „съответни“.

Отличие

Любомир Божков от Върховната касационна прокуратура получи личен почетен златен знак за безупречно изпълнение на служебните задължения.

Божков, който някога бе и депутат, се пенсионира от системата.

About De Fakto

Вижте също

Търговският регистър не тръгва, Цачева сезира прокуратурата и ДАНС

Въпреки очакванията за „изчистване“ на проблема, достъпът до Търговския регистър остава блокиран. Нещата очевидно са …

Почина следователят Румен Андреев

Бившият директор на Националната следствена служба и зам.министър в МВР е починал снощи във вилата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *