Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Златни отличия за магистрати на изпроводяк

Златни отличия за магистрати на изпроводяк

Defakto.bg

Двама дългогодишни съдии – от Пловдив и Плевен, бяха отличени днес от колегията на ВСС. Предложенията са на техните преки ръководители.

Със личен почетен златен знак за висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения от системата, поради пенсиониране, си тръгват Цветанка Михова от апелативния съд в Пловдив и Емил Райковски от окръжния съд в Плевен.

Двамата се пенсионират по последните правила на съдийската колегия – в деня на навършването на 65 г.

Ето съобщението на ВСС:

„Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а“ от ЗСВ, Цветанка Тодорова Михова – съдия в Апелативен съд Пловдив и Емил Николов Райковски – съдия в Окръжен съд – Плевен, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен”, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Съдиите са поощрени по предложения от административните им ръководители  във връзка с предстоящото им освобождаване от заеманите длъжности, поради навършване на 65-годишна възраст.

Съдия Цветанка Михова има над 38 години юридически стаж в органите на съдебната власт. В периода 1980 г. – 1990 г. е съдия в Районен съд – Пазарджик, а от 11.12.1991 г. до 03.05.1998 г. е съдия в Окръжен съд – Пазарджик. От 04.05.1998 г. и към настоящия момент е съдия в Апелативен съд – Пловдив, като в периода 2009 г. – 2014 г. е изпълнявала длъжността заместник-председател.

За постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения, с решение на ВСС по протокол № 25/18.06.2014 г. е поощрена с отличие „служебна благодарност и грамота“.

Съдия Емил Райковски има над 40 години юридически стаж в съдебната власт. Бил е прокурор и заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч в периода 1979 г. – 1982 г. В периода от 1982 г. до 2014 г. е съдия във Военен съд – Плевен, като е заемал длъжностите заместник-председател и председател. От месец април 2014 г. е съдия в Окръжен съд – Плевен.

Съдийската колегия, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ освободи Цветанка Михова – съдия в Апелативен съд Пловдив и Емил Райковски – съдия в Окръжен съд – Плевен от заеманите длъжности, считано от датата на вземане на решението“.

 

About De Fakto

Вижте също

Кабинетът прие Закона за хората с увреждания, индивидуална оценка ( а не на калпак) ще сочи нуждите от подкрепа

Дългомесечните усилия и протести на майките се увенчаха с успех –  законопроектът на Закон за …

Възражения срещу фалита на „Олимпик“ на делото в Никозия

Делото за фалита на застрахователното дружество „Олимпик“ в Никозия тръгна по същество, но очевидно ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *