Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Законът / Златни отличия за магистрати на изпроводяк

Златни отличия за магистрати на изпроводяк

Defakto.bg

Двама дългогодишни съдии – от Пловдив и Плевен, бяха отличени днес от колегията на ВСС. Предложенията са на техните преки ръководители.

Със личен почетен златен знак за висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения от системата, поради пенсиониране, си тръгват Цветанка Михова от апелативния съд в Пловдив и Емил Райковски от окръжния съд в Плевен.

Двамата се пенсионират по последните правила на съдийската колегия – в деня на навършването на 65 г.

Ето съобщението на ВСС:

„Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а“ от ЗСВ, Цветанка Тодорова Михова – съдия в Апелативен съд Пловдив и Емил Николов Райковски – съдия в Окръжен съд – Плевен, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен”, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Съдиите са поощрени по предложения от административните им ръководители  във връзка с предстоящото им освобождаване от заеманите длъжности, поради навършване на 65-годишна възраст.

Съдия Цветанка Михова има над 38 години юридически стаж в органите на съдебната власт. В периода 1980 г. – 1990 г. е съдия в Районен съд – Пазарджик, а от 11.12.1991 г. до 03.05.1998 г. е съдия в Окръжен съд – Пазарджик. От 04.05.1998 г. и към настоящия момент е съдия в Апелативен съд – Пловдив, като в периода 2009 г. – 2014 г. е изпълнявала длъжността заместник-председател.

За постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения, с решение на ВСС по протокол № 25/18.06.2014 г. е поощрена с отличие „служебна благодарност и грамота“.

Съдия Емил Райковски има над 40 години юридически стаж в съдебната власт. Бил е прокурор и заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч в периода 1979 г. – 1982 г. В периода от 1982 г. до 2014 г. е съдия във Военен съд – Плевен, като е заемал длъжностите заместник-председател и председател. От месец април 2014 г. е съдия в Окръжен съд – Плевен.

Съдийската колегия, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ освободи Цветанка Михова – съдия в Апелативен съд Пловдив и Емил Райковски – съдия в Окръжен съд – Плевен от заеманите длъжности, считано от датата на вземане на решението“.

 

About De Fakto

Проверете също

Сменят шефове на отделения във Върховния административен съд, гласуват становище за АПК

Нови председатели на две отделения е предложил председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков. Те …

Тълкувателно постановление на ВКС и ВАС: Районният съд съди за дискриминация

На районния, а не на административния съд са подсъдни искове по Закона за защита от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.