Последни новини
Home / Законът / Съюзът на юристите издаде литературен сборник „Темида 6”

Съюзът на юристите издаде литературен сборник „Темида 6”

Defakto.bg

 

Проф. Снежана Начева, председател на Културния клуб на СЮБ
Проф. Огнян Герджиков сред множеството юристи, дошли в Съюза на юристите да почетат традицията „Темида“ и новият й литературен сборник „Темида 6“

  Културният клуб на Съюза на юристите в България представи  последния си литературен сборник  „Темида 6“ –  ценен том с поезия и проза от  автори – юристи.

 Четири години, след юбилейния брой на литературното издание  „ Темида 5”, за чест на юридическото съсловието, Клубът на юристите продължава да представя нови книги, автори и творчески дарования.

В последния брой на “Темида-6” като автори гастролират  имената на  Огнян Герджиков, Кино Лазаров, ЦанкаЦанкова, Снежана Начева ( ръководител на Културния клуб), Димитър Генчев, Пенчо Пенев, Даниел Вълчев, Дарина Зиновиева, Владо Любенов, Илия Пачолов, Кети Бозукова, Венцислав Радков, Петя Хантова и още, и още .

В сборника са публикувани  философските импресии на проф. Снежана Начева –  „Стихосъници”, „Молитвено”, „Звездопад” и прозренията на проф. Пенчо Пенев – „Мъгла на здрачаване”, “ Крайно – безкрайно”, „Триптих” и „Едноокият адмирал”.   Морето и любовта са вдъхновили Кети Бозукова за „Импресии” като „прераждане и „раздяла”.  Тя е главен секретар на СЮБ,  бивш окръжен прокурор, сега адвокат.

Традицията „Темида“

В сборника е  и „жизнерадостният хуморист” проф. Огнян Герджиков, автор на уникалната „Гражданскоправна поема” в мерена реч.

Сатирични искри пръска и Дарина Зиновиева в „Шеф(с)ки епиграми „, като лирик откриваме и проф. Цанка Цанкова (конституционен съдия) с „Петно и леке” и Десислав Начков с „Знаково дело” .  „Ярко и енергично е присъствието на Красимир Недев с „Картбланш“……“, четем в рецензията за  „Темида 6”.

Знаменателно е, че  утвърдени имена на юристи от сложната и обсебваща наука на правото, са чувствителни творци в попрището на литературата.  А може би тъкмо нелеката професия на юриста,  е  разковничето за таланта, който вечно търси баланс между  „битието и вечността”. Казуси!

Редактор Лилия Христовска 

About De Fakto

Проверете също

Издирват двама бегълци от затвора в Стара Загора

Двама осъдени затворници са избягали от затвора в Стара Загора,  съобщи Министерството на правосъдието.  „При …

Президентът Румен Радев: Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни 

  „Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.