Последни новини
Home / Законът / Министър Цачева обяви конкурс за 92 места за нотариуси в страната

Министър Цачева обяви конкурс за 92 места за нотариуси в страната

Defakto.bg

 Министърът на правосъдието Цецка Цачева одобри днес процедура по провеждане на конкурс за нотариуси в страната, съобщи пресцентърът на министерството.

На сайта на ведомството е публикуван проект на заповед (рубрика „Кариери“) за конкурс за заемане на общо 92 вакантни места за нотариуси в различни съдебни райони в страната.

По съвпадение или не, това стана след запитване на De Fakto  до Министерството на правосъдието по молба на наши читатели. Те от миналата година  година алармират, че  процедурата за  обявяване на  конкурси за нотариуси и частни съдебни изпълнители върви много бавно. 

В съобщение до медиите от  министреството заявяват, че „ до  стартиране на процедурата се е пристъпило след изготвен анализ за останалите незаети места за нотариуси, след проведения конкурс през 2014 г., както и  анализ на вакантните места по съдебни райони, поради преместване на нотариуси при условията на чл. 34б от Закона за нотариусите и нотариалната дейност, и поради загубване на правоспособност“.  „Запълването на незаетите места за нотариуси цели равномерното им разполагане на територията на страната, създаване на подходящи условия за предоставяне на нотариални услуги на гражданите и юридическите лица и предотвратяване на нелоялната конкуренция при осъществяване на нотариалната дейност“, се казва още в съобщението.

На основание чл. 66 от Административнопроцесуалния кодекс в едномесечен срок от публикуването на проекта на заповед, всички заинтересовани могат да представят писмени предложения и възражения по изготвения проект на заповед за насрочване на конкурса.

Те трябва да се депозират в посочения срок в деловодството на министерството в сградата на ул. „Славянска“ № 1 или да се изпратят по пощата на адрес: гр. София, ул. „Славянска“ № 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Осъдиха рецидивист, осигурил си „платен“ 5-дневен отпуск от затвора чрез грабежи

Варненския окръжен съд  в петък обяви   5 години и 4 месеца лишаване от свобода 21-годишният …

Делото „Лозан Панов срещу КПКОНПИ“ тръгна и приключи в административния съд

Антикорупционната комисия иска отвод на целия АССГ От втори опит делото, заведено Лозан Панов срещу …

Един коментар

  1. „Страхотна“ статия! Информира ни за какво точно?! Не разбрах… Информацията за това къде и кога ще се проведе конкурса е толкова конфиденциална, че по-добре да оставим баламите да се поровят в сайта на министерството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.