Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Законът / Юридическата гилдия почита 16 април, Ден на Конституцията и юриста

Юридическата гилдия почита 16 април, Ден на Конституцията и юриста

Defakto.bg

 Юридическото съсловие днес почита професионалния си празник – 16 април.  По този повод Съюзът на юристите в България (СЮБ) организира тържествено честване на Деня на Конституцията и юриста на 16 април. Събитието е организирано  съвместно с Министерство на правосъдието, Висш съдебен съвет, Висш адвокатски съвет, Съюз на съдиите в България, Българска съдийска асоциация, Асоциация на прокурорите в България, Камара на следователите, Камара на частните съдебни изпълнители, Национален съюз на юрисконсултите, Нотариална камара на Република България.

Очаква се слово да произнесе  Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд.

На събитието ще присъства  президентът Румен Радев,  Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет, Десислава Ахладова – зам.-министър на правосъдието и ръководители на съсловните организации. Главният прокурор Сотир Цацаров ще поднесе поздравления в Пловдивския  юридически университет.  А Националната следствена служба организира на 17 април 2018 г. от 13 ч  организира Ден на отворени врати.  Поканени да се запознаят с работата на институцията са студенти от Юридическите факултети на Софийския университет и УНСС, както и ученици.

На празничното честване ще бъдат наградени изявени юристи за професионални постижения и активна съюзна дейност.

За седемнадесети пореден път ще бъдат връчени и годишните награди за журналистически предавания и публикации на правна тематика. Номинациите са обособени в три категории – „Публикация с правна тематика в централния печат”, „Публикация с правна тематика в регионални печатни медии” и „Излъчен материал в електронна медия”.

Сред номинираните са журналисти от вестниците и електронните медии.

About De Fakto

Проверете също

Грешка! ВСС пуснал списък на кандидати за върховен съд, преди да е одобрен

За „техническа грешка“ информират днес от Висшия съдебен съвет. Конфузът е по важен конкурс – …

Дават 8 прокурорски помощници на най-голямата районна прокуратура, СРП

Закриването на 11-те РП вървяло „доста гладко“, реформата продължава Осем прокурорски помощници да получи най-голямата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.