Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Законът / Кандидадите за младши прокурори на писмен изпит утре

Кандидадите за младши прокурори на писмен изпит утре

Defakto.bg

Писменият изпит в конкурса за 31 свободни длъжности за „младши прокурор“ ще се проведе утре, на 21 април, в три аудитории на СУ „Св.Климен Охридски“. До първия етап на конкурса са допуснати общо 860 претенденти, напомнят от ВСС.

И още:

„Изпитът ще започне в 09:00 ч. и ще се проведе в три аудитории на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Централен корпус. Кандидатите са разпределени, както следва: с входящи номера от 1 до 50 в аудитория 224, ет. 1, с номера от 51 до 610 са разпределени в аудитория 272, ет. 3 и тези с номера от 611 до 860 в аудитория 292, ет. 4.

Допуснатите 860 кандидати ще решават казус по наказателноправни науки и тест с  въпроси от правото на Европейския съюз и в областта на правата на човека. Изпитът ще бъде с обща продължителност 5 астрономически часа. До устен изпит ще бъдат допуснати всички кандидати с оценка над 4.50.

Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

В изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явилите се на изпита следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин непозволяващ ползването й.

Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически средства.

Уведомяват се всички кандидати, че влизането в сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се осъществява само откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено. Достъпът до залите ще започне от 07.00 часа.“

 

About De Fakto

Проверете също

Грешка! ВСС пуснал списък на кандидати за върховен съд, преди да е одобрен

За „техническа грешка“ информират днес от Висшия съдебен съвет. Конфузът е по важен конкурс – …

Дават 8 прокурорски помощници на най-голямата районна прокуратура, СРП

Закриването на 11-те РП вървяло „доста гладко“, реформата продължава Осем прокурорски помощници да получи най-голямата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.