Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Законът / Президентът за изявленията на втория в ГЕРБ: Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете.

Президентът за изявленията на втория в ГЕРБ: Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете.

Defakto.bg

„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават”

Това заявява пред журналисти в Монтана президентът Румен Радев по повод  твърденията на втория човек в ГЕРБ вчера Цветан Цветанов след КСНС, че държавният глава  подготвял излизане на България от Европейския съюз и НАТО , съобщава агенция „Фокус“ . Отговорите  са продължение на вчерашните призиви на Цветанов, че  президентът  трябва да осветли предизборната си кампания.

„Моята предизборна кампания отдавна е осветлена. И всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов“, отговаря му задочно Радев.                                           На конкретен въпрос как си обяснява изказването на Цветанов след проведеното вчера заседание на КСНС, Румен Радев отговоря: „Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават.

Държавният глава казва  още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.   „Вижте, винаги предлагам някакъв проект, който да съдържа основната теза, и призовавам за следното. Аз търся винаги консенсус. Ако някой има някакви притеснения, да ги сподели. Ще ги приемем. Ако някой има някакви други предложения, да ги сподели. Ще ги приемем.  Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация. Нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас“, заяви държавният глава.

Най-сетне,  трябва да започне реално да се работи за въоръжените ни сили, заявява Радев.

„Виждате каква е обстановката, виждате как средата за сигурност се усложнява непрекъснато. По Конституция Въоръжените сили са основният гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. Призовах и за делово и лоялно отношение към нашите съюзници. Какво имам предвид? Не е достатъчно само да рецитираш това е нашият евроатлантически път, но да бъдеш лоялен към тези съюзници.

Не може да предлагаш план, национален план за повишаване на разходите за достигане до 2 % от брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година, и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема само предния ден средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план, и там за 2019-а има 130 млн. лв. по-малко, за 2020-а – 280, 2021-ва – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници“, казва още Румен Радев.

About De Fakto

Проверете също

Грешка! ВСС пуснал списък на кандидати за върховен съд, преди да е одобрен

За „техническа грешка“ информират днес от Висшия съдебен съвет. Конфузът е по важен конкурс – …

Дават 8 прокурорски помощници на най-голямата районна прокуратура, СРП

Закриването на 11-те РП вървяло „доста гладко“, реформата продължава Осем прокурорски помощници да получи най-голямата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.