Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата стоварила томове спецсредства за „подкупа“ в „Младост“

Прокуратурата стоварила томове спецсредства за „подкупа“ в „Младост“

Defakto.bg
Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Томове с нови материали е изпратила прокуратурата в апелативния специализиран наказателен съд по делото за ареста на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, заместника й Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров.

Това стана ясно днес в съдебната зала, а Иванчева и Петрова поискаха лично да се запознаят с новите материал – 3 тома „явни“ доказателства и 10 тома спецсредства (СРС). За това делото бе отложено за 14,30 ч.

Дали да оставят разпоредения от спецсъда арест за тримата обвиняеми или да определят по-лека мярка за неотклонение решават днес трима съдии начело с Даниела Росенова. В състава на апелативния спецсъд е и бившият член на ВСС Магдалена Лазарова.

Както De Fakto писа, вчера прокуратурата е „преместила“ датите около твърдяното искане на подкуп – от 13 април на 19 март и е редактирала твърденията си за сумите – сега пишело че първоначално поисканите 250 000 евро нараснали на 500 000 евро, а са дадени 70 000 евро.

Твърдяната от прокуратура схема е известна – парите давал строителният предприемач Александър Ваклин, който бил изнудван, чрез посредничеството на Петко Дюлгеров. Дюлгеров единствен е правил самопризнания след задържането му, срещу обещание да не му се иска постоянен арест.

Преди началото на съдебното заседание днес Иванчева и Петрова категорично обявиха, че не са ходили на 3 от местата, където според прокуратурата договаряли подкупа с Дюлгеров. „Всички знаят, че инвеститорите в „Младост“ санират сгради, правят градинки и поправят дупки“, заявиха те.

About De Fakto

Проверете също

Нови щатове за административните съдилища гласува ВСС

Нови щатове за административните съдилища одобри колегията на ВСС по предложение на Георги Чолаков. Председателят …

Прокуратурата: Кристиян Бойков е „анонимният руски хакер“

Има обосновано предположение, че младежът е извършил хакерската атака срещу НАП, сочи  прокуратурата Търсени са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.