Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Софийският апелативен съд чества две рождества – създаване преди 140 г. и възстановяване преди 20 г.

Софийският апелативен съд чества две рождества – създаване преди 140 г. и възстановяване преди 20 г.

Defakto.bg
Апелативен съд – София

Двадесет години от възстановяването и 140 години от създаването си тържествено отбеляза Софийският апелативен съд в петък.

Председателят на САС Даниела Дончева и Меглена Тачева, директор на НИП

”За мен е чест и привилегия да отбележа заедно с вас тази годишнина и да отпразнуваме светлата дата. Защото това не е просто годишнина на институция. Създаването и функционирането на съдилища е част от белезите на държавност, по които съдим за степента на цивилизованост на един народ. На обществото, в името на което е създадено правото като наука“. Това заяви председателят на Съда Даниела Дончева в поздравителното си слово към колегията. Поздравления за „рожденниците“ бе подготвил Севдалин Мавров, член на ВСС, който е участвал в първото заседание на тричленен състав на възстановения САС през 1998 г. заедно с Ивета Анадолска – председател и Галина Тонева.

Тържеството лично почетоха председателят на ВКС Лозан Панов и първият ръководител на САС Евгени Стайков, слово произнесе и зам.правосъдният министър Десислава Ахладова.

Специално пристигнаха да поднесат почитания председателите на Апелативните съдилища – Варна – Ванухи Аракелян, Пловдив -Магдалина Иванова, Велико Търново -Янко Янев, Бургас – Деница Вълкова, Военно-апелативен съд – Димитър Фикиин, както и председателите на окръжните съдилища в страната. Поздравления не спестиха и ръководителят на Административен съд София град Радостин Радков и главен съдебен инспектор Теодора Точкова.

Снимки Йордан Симеонов

Поздравителни адреси изпратиха премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Колегите си поздравиха също Борис Велчев, председател на Конституционния съд, главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Множеството съдии и гости, преди да се оттегли на задължителния празничен коктейл, се наслади на прекрасните изпълнения на деца – цигулари от НМУ „Любомир Пипков“.

About De Fakto

Вижте също

В делата по ЗОДОВ съдът може да намалява вече платен адвокатски хонорар, разтълкува ВКС

При иск по чл. 2, ал. 1 от ЗОДОВ съдът може да определи обезщетението за …

Шест години затвор за шофьора, убил на пешеходна пътека балестиста Мартин Чикалов

На шест години затвор беше осъден Петър Здравков, който на 10 септември уби с колата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *