Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Законът / Съдийската колегия отказа да защити съдия

Съдийската колегия отказа да защити съдия

Defakto.bg

Гласовете се разделиха 6 на 6, при реми няма решение

Съдийската колегия на ВСС отказа да защити Полина Якимова-Илиева от Административен съд – София град, от медийните атаки срещу нея. Предложението бе на Лозан Панов, гласовете в колегията се разделиха поравно 6 на 6 и така кадровиците отказаха изобщо да разгледат случая. Защото при реми решение няма.

Съдия Якимова-Илиева е нападната заради решението си, с което отменя отказа на дирекция „Миграция“ на МВР да разреши продължително пребиваване у нас на австралийска гражданка, сключила еднолопов брак с французойка. Искането се мотивира с факта на брака с гражданин на държава от ЕС. А съдия Якимова-Илиева сепозовава включително на решение на Съда на ЕС, разпоредило, че макар еднополовите бракове да не са признати навсякъде в Общността, това не може да е причина за отказ от право на пребиваване в страна от Евросъюза.

Извън въпросното решение, което не е окончателно, но пък е схванато като лобизъм за гей общността и едноловите бракове, за съдията от АССГ се изтъква, че била член на Съюза на съдиите, а съпругът й работел като граждански съдия във ВКС и заседавал в състав, председателстван от бившия шеф на ССБ Борислав Белазелков! (Откога това са позорни факти не става ясно).

Лозан Панов изтъкна предно принципно решение на колегията, че са недопустими публични коментари на неокончателен съдебен акт, но най-вече осъждащо прокарването на внушения, които накърняват достойнството и доброто име на съдии. И прикани и в настоящия случай да се процедира по същия начин, като се възложи изготвянето на становище, което да бъде гласувано от колегията.

Дебат нямаше, никой не се обяви „против“.Но гласуването бе красноречиво.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата прекрати разследването срещу Московски за смъртта на детето му*

Прокуратурата прекрати разследването срещу бившия транспортен министър Ивайло Московски за инцидента, при който загина тригодишният …

Българският магистрат – виновен до доказване на противното?  

  Васил Райчев, адвокат    Липсата на достатъчно доверие на гражданите в съдебната система е …

Един коментар

  1. мария салваторе

    Вие, съдии ,прокур. и адв. не можете помежду си да се сработите , обаче занимавате цялото общств. със себе си! Лозан дане се прави на луд , а да отговори, КАК ТАКА, СЪДЪТ СЕ ПОЗОВАВА НА НИЩИЖЕН ДОКУМЕНТ! Я ГЕНИКА ДА ОБЯСНИ! Я МАРИНИКА ЧЕРНЕВА ДА КАЖЕ ЖАЛКИ СТЕ, А СИ ВИРИТЕ НОСА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.