Последни новини
Home / Законът / Владимир Чавдаров, новият апелативен прокурор на Варна, встъпи в длъжност

Владимир Чавдаров, новият апелативен прокурор на Варна, встъпи в длъжност

Defakto.bg

Владимир  Чавдаров, новият апелативен прокурор на Варна е подписал  акта за встъпване в длъжност пред заместник – главните прокурори Пенка Богданова, Мария Шишкова и Иван Гешев, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.  Те са му пожелали  здраве и професионални успехи.

В началото на месец юни, единодушно, прокурорската колегия на ВСС  избра Владимир Чавдаров за апелативен прокурор на Варна.  Той бе още  окръжен обвинител на града, когато  спечели в конкуренция с двама претенденти от самата апелативна прокуратура – Вилен Мичев (зам.-шеф на АП) и Стефка Якимова.

Владимир Чавдаров е с над 24 години юридически стаж, започва като военен следовател, после е военен прокурор в София,  през 2005 г. оглавява военната прокуратура във Варна. По времето на избора му бе окръжен прокурор на града,  втори мандат.

В периода от 2000 до 2004 г. прокурор Чавдаров е заемал длъжността заместник административен ръководител на ВОП-София, след което е административен ръководител на ВОП-Варна.

При избора му бяха отличени качества като принципност, стриктност и професионализъм.

Сред заложените мерки в концепцията на Чавдаров са повишаване правната квалификация и професионализма на магистратите и разследващите органи, подобряване качеството на изготвяните прокурорски актове, засилване на контролните функции по надзори, постоянен контрол по делата взети на специален надзор, корупционните престъпления и неприключилите дела за организирана престъпност. Акцент е поставен върху приложението на съкратените форми на разследване, увеличаване натовареността на следователите, провеждане на магистратски съвещания за формиране на единно становище по наказателно-материални и наказателно-процесуални проблеми, както и на решения, имащи дългосрочно и стратегическо значение за работата на прокуратурата.

 

About De Fakto

Проверете също

Честит празник на духовността, българи!

Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! Ден, …

Експертът Стоил Стоилов: ЦИК запази възможностите за безнаказани манипулации на машинния вот

Вчера  ЦИК обяви, че няма да има контролно броене на индивидуалните разписки от машинното гласуване …

Един коментар

  1. „При избора му бяха отличени качества като принципност, стриктност и професионализъм.“ ….баси майтапа !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.