Последни новини
Home / Законът / Владимир Чавдаров, новият апелативен прокурор на Варна, встъпи в длъжност

Владимир Чавдаров, новият апелативен прокурор на Варна, встъпи в длъжност

Defakto.bg

Владимир  Чавдаров, новият апелативен прокурор на Варна е подписал  акта за встъпване в длъжност пред заместник – главните прокурори Пенка Богданова, Мария Шишкова и Иван Гешев, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.  Те са му пожелали  здраве и професионални успехи.

В началото на месец юни, единодушно, прокурорската колегия на ВСС  избра Владимир Чавдаров за апелативен прокурор на Варна.  Той бе още  окръжен обвинител на града, когато  спечели в конкуренция с двама претенденти от самата апелативна прокуратура – Вилен Мичев (зам.-шеф на АП) и Стефка Якимова.

Владимир Чавдаров е с над 24 години юридически стаж, започва като военен следовател, после е военен прокурор в София,  през 2005 г. оглавява военната прокуратура във Варна. По времето на избора му бе окръжен прокурор на града,  втори мандат.

В периода от 2000 до 2004 г. прокурор Чавдаров е заемал длъжността заместник административен ръководител на ВОП-София, след което е административен ръководител на ВОП-Варна.

При избора му бяха отличени качества като принципност, стриктност и професионализъм.

Сред заложените мерки в концепцията на Чавдаров са повишаване правната квалификация и професионализма на магистратите и разследващите органи, подобряване качеството на изготвяните прокурорски актове, засилване на контролните функции по надзори, постоянен контрол по делата взети на специален надзор, корупционните престъпления и неприключилите дела за организирана престъпност. Акцент е поставен върху приложението на съкратените форми на разследване, увеличаване натовареността на следователите, провеждане на магистратски съвещания за формиране на единно становище по наказателно-материални и наказателно-процесуални проблеми, както и на решения, имащи дългосрочно и стратегическо значение за работата на прокуратурата.

 

About De Fakto

Проверете също

ФОБА организира Национален протест под надслов „Адвокатите не са доносници!

Защитниците искат от Висшия адвокатски съвет да внесе конституционна жалба срещу ЗМИП и кардинални промени …

Съд отхвърли жалбите срещу спирането на „новата“ сделка за покупка на ЧЕЗ

Казусът вече е в полето на две съдилища – АССО и ВАС Административният съд София-област …

Един коментар

  1. „При избора му бяха отличени качества като принципност, стриктност и професионализъм.“ ….баси майтапа !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.