Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / „Правосъдие за всеки“: Ако в сряда Търговският регистър не заработи в пълен обем, сезираме прокуратурата!

„Правосъдие за всеки“: Ако в сряда Търговският регистър не заработи в пълен обем, сезираме прокуратурата!

Defakto.bg
 • Крайно време е институциите в България да дадат ясни и изчерпателни отговори за кризата с Търговския регистър и да предприемат всички наложителни действия. Това заявява  сдружението „Правосъдое за всеки“ в писмо до  Министерски съвет, президента, Народното събрание и омбудсмана.

„Настояваме за пълна оценка на мащаба на срива, разкриване на отговорните лица на всички нива“, настояват правозащитниците.Те искат също:

– Поемането на личен ангажимент от министър-председателя, ако Регистърът не заработи с пълната си функционалност и при пълен достъп до всички данни от сряда, както той днес публично се ангажира;

– Пълна прозрачност при оповестяването на конкретните мерки, които се предприемат за възстановяването на пълната функционалност на Търговския регистър, както и колко ще струва всичко това на нас – данъкоплатците;

– Незабавна оставка на „изненадания от ситуацията“ министър на правосъдието, г-жа Цецка Цачева, която не е проконтролирала как са се изхарчили отпуснатите 4 милиона публични средства за надграждане системите за сигурност на ТР и дали са изпълнени препоръките за оптимизиране на дейността му от миналата година!

– Ако в сряда нямаме реално функциониращ Търговски регистър, с пълен достъп до него, то настояваме президентът да свика КСНС, понеже това вече е проблем, засягащ пряко националната сигурност! В този случай ще сезираме и прокуратурата с всички въпроси, които вече имаме по темата за осъществени длъжностни престъпления!

Писмото е подписано от   екипът на „Правосъдие за всеки“.

About De Fakto

Вижте също

Единодушно: Борис Велчев остава председател на Конституциония съд

Единодушно, с 11 гласа „за“ Борис Велчев е избран за председател на Конституционния съд втори …

Осъдиха частен съдебен изпълнител за присвояване на 243 073 лв. от сметки на кредитори и длъжници

Частният съдебен изпълнител Асен Тонев е осъден  от състав на Шуменския окръжен съд на 2 …

2 коментара

 1. Милена Димитрова

  Защо ще се чака до сряда? Безобразието е огромно и непростимо.
  Кои хора стоят зад „Правосъдие за всеки“?

  • Маринова

   Преди седмица Агенцията обяви, че ТР ще заработи пълноценно именно в сряда.Влезте в Гугъл, ще придобиете представа за сдружението, след като му изпишете името.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *