Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Гостува ни / Виновните почитат жертвите! С това не се свиква.

Виновните почитат жертвите! С това не се свиква.

Defakto.bg

Лилия Христовска

Ден на национален траур! Почитаме десетки жертви,  загубили живота си, вместо да му се радват.

След поредната катастрофа,  държавните органи (по правило) се раздвижиха.   Националното следствие започна разследване на  трагедията край Своге –  16 души бяха отскубнати от близките им,  а 21 се борят за живота си по болниците.

Като в държава на качулките след дъжд, следват поредни  „мерки и решителни действия“ срещу смъртта по пътищата –  ще променят закона, ще има задължителни колани в автобусите..  Чува се дори, че на рискови участъци можело да се въведе ограничителна скорост от  20 км/ч, но „само и само“ да е лесно на разследващите да доказват, че виновни са водачите…

Е,  знаело се, че в участъка  пътната настилка не е наред, дори опасна за живота, според многобройните подавани сигнали. И   министрите на куп ведомства са били известени за това,  но какво от това?   Вместо да се   ангажират с  поправките на пътя, (пък сетне  да си търсят парите от задължените фирми), сега носят вода от девет дерета, за да ни убедят колко са невинни,  съвестни и страдалци  заради случилото се.   Невинни и ще останат, не се съмняваме.

Наказателно правосъдие все не може да изкачи  високите етажи. Такава е системата! Министрите ще продължават да намират оправдание в експертните нива,  нищо че са управленци, за да  решават проблемите, а не да наблюдават как  се трупат причините за поредните сривове.

Непоносимо е обаче, че в деня на национален  траур,  наред с порядъчните  хора,  които отдавна са запалили свещи в душите си и без национален траур,  в памет на невинно загиналите, ще застанат и виновниците за гибелта  им.  С това не се свиква.

About De Fakto

Проверете също

Дежа вю: 10 % увеличение на заплатите на младшите магистрати, но не и нагоре в системата, искат кадровици (допълнена)

И на практика преповтарят предложението на Димитър Узунов и други от стария ВСС Опасенията на …

ВКС върна на АС – Пловдив присъда заради неизяснена вина по обвинение за готвено „масово“ убийство

ВКС върна на АС – Пловдив за ново разглеждане делото срещу Иванка Ройдова,  обвинена от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.