Последни новини
Home / Гостува ни / Виновните почитат жертвите! С това не се свиква.

Виновните почитат жертвите! С това не се свиква.

Defakto.bg

Лилия Христовска

Ден на национален траур! Почитаме десетки жертви,  загубили живота си, вместо да му се радват.

След поредната катастрофа,  държавните органи (по правило) се раздвижиха.   Националното следствие започна разследване на  трагедията край Своге –  16 души бяха отскубнати от близките им,  а 21 се борят за живота си по болниците.

Като в държава на качулките след дъжд, следват поредни  „мерки и решителни действия“ срещу смъртта по пътищата –  ще променят закона, ще има задължителни колани в автобусите..  Чува се дори, че на рискови участъци можело да се въведе ограничителна скорост от  20 км/ч, но „само и само“ да е лесно на разследващите да доказват, че виновни са водачите…

Е,  знаело се, че в участъка  пътната настилка не е наред, дори опасна за живота, според многобройните подавани сигнали. И   министрите на куп ведомства са били известени за това,  но какво от това?   Вместо да се   ангажират с  поправките на пътя, (пък сетне  да си търсят парите от задължените фирми), сега носят вода от девет дерета, за да ни убедят колко са невинни,  съвестни и страдалци  заради случилото се.   Невинни и ще останат, не се съмняваме.

Наказателно правосъдие все не може да изкачи  високите етажи. Такава е системата! Министрите ще продължават да намират оправдание в експертните нива,  нищо че са управленци, за да  решават проблемите, а не да наблюдават как  се трупат причините за поредните сривове.

Непоносимо е обаче, че в деня на национален  траур,  наред с порядъчните  хора,  които отдавна са запалили свещи в душите си и без национален траур,  в памет на невинно загиналите, ще застанат и виновниците за гибелта  им.  С това не се свиква.

About De Fakto

Проверете също

Конституционният съд отмени „закритите“ заседания във ВАС, но не и драстичните такси (допълнена)

Съдиите се разделиха 6 на 6 за поскъпналото правосъдие Конституционният съд реши делото срещу ред …

Проект: Държавата да отговаря за отменени и нищожни нормативни актове

Проект коригира тълкувателно решение на ВАС Нов, втори поред проект за промени в Закона за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.