Последни новини
Home / Законът / Кадровиците одобриха кандидатурата на Стефан Милев за ОЛАФ

Кадровиците одобриха кандидатурата на Стефан Милев за ОЛАФ

Defakto.bg

Бившият и.ф. председател на Софийския районен съд, сега редови магистрат в СГС Стефан Милев бе одобрен за национален експерт в ОЛАФ.

Кандидатурата му не срещна възражения в съдийската колегия на ВСС, която преди време отхвърли трима предлагани магистрати с аргумента, че не притежават нужната компетентност, защото са от районни съдилища (единият бе Ивайло Родопски).

Конкретно Милев кандидатства в „процедура на Европейската комисия за подбор на командировани национални експерти в Европейската служба за борба с измамите (OLAF), за вакантна позиция OLAF – B – 2“. Крайният срок за изпращане на кандидатулите в МВнР е 19 септември. Окончателното решение обаче се взема от ЕК.

Конкретно позицията е за дирекция „Тютюн и фалшиви стоки“, сектор : “Тютюн“. От избрания от ЕК кандидат ще се изисква да провежда и участва в разследвания, интервюта и проверки, свързани с контрабандата на цигари в ЕС, да отговаря за управлението на следствени досиета и координационните случаи/казуси, да изготвя доклади по отделни тях и да оказва съдействие и подкрепа при текущи разследвания и други.

Единодушно, днес съдийската колегия гласува поредната „съответна оценка“ на бивш кадровик – Камен Иванов – за работата му в съвета.

About De Fakto

Проверете също

Мирослава Тодорова: Ставащото с мен е симптом за тормоз без граници, назидание за всички!

„Не се чистииии!“ е като „Да се опраска!“, мафиотски кодове „Оповестяването на личните ми данни …

Не е виц! Борисов подкрепя Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС

„Кьовеши има нашата подкрепа за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.