Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Калин Баталски, който за малко не влезе във ВСС, e новият председател на Окръжен съд-Перник

Калин Баталски, който за малко не влезе във ВСС, e новият председател на Окръжен съд-Перник

Defakto.bg

Единодушно, с 14 на 0, съдийската колегия на ВСС избра Калин Баталски за председател на Окръжен съд-Перник.

Баталски бе единствен претендент. Той се запомни с участието си в последния избор за членове на ВСС от съдийската квота, където бе в челната шестица след първия тур, но при балотажа бе изместен от Севдалин Мавров.

В момента Калин Баталски е в ОС-Кюстендил, но е  подкрепен от общото събрание на съдиите в Перник. Бил е шеф на районния съд в Радомир.

В изложението си пред кадровиците заяви, че не предвижда революционни промени и сътресения, ще надгражда, развива и разширява. Даде заявка за чуваемост и медийна откритост.

Любопитен бе отговорът му на въпрос, зададен от Лозан Панов за новата съдебна география. Конкретно Панов се интересуваше дали кандидадът би мислил за териториални отделения на мястото на някои районни съдилища в пернишкия съдебен регион и конкретно за РС-Трън и РС-Брезник.

„Въпросът се поставя отдавна, още като бях председател на РС-Радомир. Тогава бяха предложени два или три варианта за Трън и Брезник – да преминат или към Перник или към Радомир, но не стана ясно какъв ще е икономическият ефект, дали ще доведе до сериозни икономии в бюджета на съдилищата или до обратното. Варианти могат да се обмислят, но не и да се изпращат противоречиви сигнали до местните хора, да ги карат да мислят: закриха ни болницата, сега ще ни закрият и съда!“, отговори Баталски.

Изрична подкрепа за него декларираха Боряна Димитрова, Цветинка Пашкунова, Георги Чолаков, Даниела Марчева, Атанаска Дишева.

Вотът за нов председател на РС-Дупница бе отложен за ноември, заради несвикано общо събрания на съда, което да изслуша двамата претенденти за поста.

About De Fakto

Вижте също

В делата по ЗОДОВ съдът може да намалява вече платен адвокатски хонорар, разтълкува ВКС

При иск по чл. 2, ал. 1 от ЗОДОВ съдът може да определи обезщетението за …

Шест години затвор за шофьора, убил на пешеходна пътека балестиста Мартин Чикалов

На шест години затвор беше осъден Петър Здравков, който на 10 септември уби с колата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *