Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Германски съд реши: Заподозреният за убийството на Виктория ще бъде екстрадиран (допълнена)

Германски съд реши: Заподозреният за убийството на Виктория ще бъде екстрадиран (допълнена)

Defakto.bg

Връщането  – до 10 дни, Красимиров отрекъл да е изнасилвал момичето, обещават му европейска килия

Германски съд обяви днес, че заподозреният за изнасилването и убийството на тв журналистката Виктория Маринова ще бъде екстрадиран в България в близките дни, предаде АФП.
„Екстрадицията на обвинения може да се очаква скоро“, се посочва в изявление на съда в Целе. В него не се назовава името на заподозрения, който на разпитите казал, че „не е искал да убие жертвата и отрекъл да я изнасилил“.
Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че името на заподозрения е Северин Красимиров, роден 1997 г. Той бе задържан от германските власти във вторник вечерта, в дома на майка си в град Щаде.
„Арестуваният призна пред съда, че е имал вербален спор с жертвата на 6 октомври 2018 г.“, се посочва в изявлението на съда, цитирано от БНР. „Той е бил под силното влияние на алкохол и наркотици и ударил жената в лицето, след което тя паднала. Той след това я вдигнал и хвърлил в храстите, след което напуснал мястото“.
Според ускорената процедура за екстрадиране, поискана от прокуратурата и приета от заподозрения, той трябва да бъде екстрадиран до 10 дни от решението на съда, взето в четвъртък.

Министерството на правосъдието: Килията на Северин ще е по евростандартите

По-късно от Министерството на правосъдието информираха за отговора на запитване на Германия за условията в нашите арести и затвори във връзка с екстрадицияна на Северин Красимиров.

Ето съобщението:

„Днес, 12.10.2018 г., в Министерството на правосъдието постъпи искане за предоставяне на информация за условията в местата за лишаване от свобода в Република България, във връзка с обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров, към момента задържан на територията на Федерална република Германия.

В рамките на своята функционална компетентност, Министерството на правосъдието е изпратило изисканата от германската прокуратура информация за настаняване на Красимиров в съответствие с европейските стандарти – 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел.

Отговорът е изпратен в спешен порядък.“

About De Fakto

Вижте също

ВСС отложи за петък дебата за апелативния спецсъд (допълнена)

По предложение на Георги Чолаков Съдийската колегия на ВСС отложи насрочения за днес дебат за …

Данаил Кирилов „подсигурява“ гражданската конфискация след тълкувателното решение на ВКС (допълнена)

Междувременно СГС е прекратил делото за конфискация срещу оправдания Христо Бисеров Поправки в антикорупционния закон, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *