Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: [email protected]
Home / Законът / „Галъп интернешънъл“: 81% искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов

„Галъп интернешънъл“: 81% искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Defakto.bg

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания е повод за неговата оставка,  смятат 81% от участниците в проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено по телефона сред 800 души.  Единствено мнозинството от привържениците на „Обединени патриоти“ смятат, че Симеонов  трябва да остане в правителството.

Сред симпатизантите на ГЕРБ над 50% са „за“ оставката и около 40% – „против“. Симпатизантите на БСП настояват и за оставка на правителството, а тези, които не биха гласували за никого, са разделени в мненията си.

Анкетата, проведена от 27 октомври до 2 ноември, показва, че според 64% Бойко Борисов е отговорен в ситуацията около Валери Симеонов, а 31% са на противоположната позиция. Останалите се затрудняват да отговорят.

Практически всички слоеве на обществото намират, че премиерът Борисов е отговорен за напрежението около Валери Симеонов. Единствено привържениците на ГЕРБ са на обратното мнение, а привържениците на Обединените патриоти са разделени по тази тема.

Мнозинство от 56% са против оставка на правителството,  34% са „за“,  другите  не могат да отговорят.   Електоратът на БСП е по-скоро „за“. Онези, които не биха гласували и които биха гласували с „не подкрепям никого“, са разделени в мненията.

За 15-и пореден ден майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани се очаква да излязат днес на протест с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.  На вчерашния протест беше заявено намерение днешната демонстрация да прерасне в шествие с автомобили и мотоциклети. Участниците планират да преминат от Министерския съвет до централата на партия ГЕРБ.

 

About De Fakto

Проверете също

Дежа вю: 10 % увеличение на заплатите на младшите магистрати, но не и нагоре в системата, искат кадровици (допълнена)

И на практика преповтарят предложението на Димитър Узунов и други от стария ВСС Опасенията на …

ВКС върна на АС – Пловдив присъда заради неизяснена вина по обвинение за готвено „масово“ убийство

ВКС върна на АС – Пловдив за ново разглеждане делото срещу Иванка Ройдова,  обвинена от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.