Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Президентът: Обединител съм на българския народ, а не на политическите партии. Ако някой не е разбрал – негов проблем!

Президентът: Обединител съм на българския народ, а не на политическите партии. Ако някой не е разбрал – негов проблем!

Defakto.bg

 Властта губи сензорите и усещането си за проблемите на хората

„Властта губи сензорите си и усещането за проблемите на хората. Ако няма чуваемост, ако няма съответните мерки, ако продължават арогантните и цинични изявления и неразбирането на проблемите, закономерно е тези протести да продължат.“  Това заявява  президентът Румен Радев пред журналисти днес в Карлово в отговор на въпрос за гражданските протести в
различни градове на страната, съобщи пресцентърът на президентството.
Държавният глава е подчертал, че протестите са демократично право и те възвръщат и надеждата, и достойнството на българите като граждани.

Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак не достигат до управляващите“, добави Румен Радев.

Със сигурност никой не може да изкара хората на улицата, посочи президентът, запитан дали протестите не са режисирани и какъв е изходът от ситуацията в страната.

По думите на държавния глава оставка на правителството в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност.

Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставят морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и Народното събрание да посочат изход от тази ситуация“, заявява президентът.

Помолен да коментира думите на депутати от управляващото мнозинство, че не е обединител, а разединител на нацията, Румен Радев бе категоричен, че не може да бъде обединител на неправдата. „Не мога да ставам обединител на политически партии. Аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите болки, притеснения и надежди. Ако някой не ги е разбрал, това е негов проблем.  Мисля, че и в  обръщението си изрекох истини, които българите знаят, но политиците отказват да приемат. Явно истината ги плаши“, подчертава държавният глава

Президентът посочи още, че очаква отговор от Министерството на отбраната по отношение на процедурата за придобиване на нови изтребители за българските ВВС и за представяне на протокола от работата на комисията. „Очаквам да няма нарушения на принципите на прозрачност, обективност и равнопоставеност, защото в хода на самата процедура такива индикации вече има“, е коментирал още президентът Радев

About De Fakto

Вижте също

Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков обратно в ареста, иска спецпрокуратурата

Апелативна специализирана прокуратура поиска от съда изменение на мярката за неотклонение на Ценко Чоков от …

Доц. Ива Пушкарова: НК набъбва с престъпления, наказанията растат, а това намалява ефективността на наказателния закон

Неизползваните текстове от Наказателния кодекс растат и в момента надхвърлят 220 – това  каза доц. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *