Последни новини
Home / Законът / Президентът: Обединител съм на българския народ, а не на политическите партии. Ако някой не е разбрал – негов проблем!

Президентът: Обединител съм на българския народ, а не на политическите партии. Ако някой не е разбрал – негов проблем!

Defakto.bg

 Властта губи сензорите и усещането си за проблемите на хората

„Властта губи сензорите си и усещането за проблемите на хората. Ако няма чуваемост, ако няма съответните мерки, ако продължават арогантните и цинични изявления и неразбирането на проблемите, закономерно е тези протести да продължат.“  Това заявява  президентът Румен Радев пред журналисти днес в Карлово в отговор на въпрос за гражданските протести в
различни градове на страната, съобщи пресцентърът на президентството.
Държавният глава е подчертал, че протестите са демократично право и те възвръщат и надеждата, и достойнството на българите като граждани.

Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак не достигат до управляващите“, добави Румен Радев.

Със сигурност никой не може да изкара хората на улицата, посочи президентът, запитан дали протестите не са режисирани и какъв е изходът от ситуацията в страната.

По думите на държавния глава оставка на правителството в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност.

Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставят морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и Народното събрание да посочат изход от тази ситуация“, заявява президентът.

Помолен да коментира думите на депутати от управляващото мнозинство, че не е обединител, а разединител на нацията, Румен Радев бе категоричен, че не може да бъде обединител на неправдата. „Не мога да ставам обединител на политически партии. Аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите болки, притеснения и надежди. Ако някой не ги е разбрал, това е негов проблем.  Мисля, че и в  обръщението си изрекох истини, които българите знаят, но политиците отказват да приемат. Явно истината ги плаши“, подчертава държавният глава

Президентът посочи още, че очаква отговор от Министерството на отбраната по отношение на процедурата за придобиване на нови изтребители за българските ВВС и за представяне на протокола от работата на комисията. „Очаквам да няма нарушения на принципите на прозрачност, обективност и равнопоставеност, защото в хода на самата процедура такива индикации вече има“, е коментирал още президентът Радев

About De Fakto

Проверете също

Осъдиха рецидивист, осигурил си „платен“ 5-дневен отпуск от затвора чрез грабежи

Варненския окръжен съд  в петък обяви   5 години и 4 месеца лишаване от свобода 21-годишният …

Делото „Лозан Панов срещу КПКОНПИ“ тръгна и приключи в административния съд

Антикорупционната комисия иска отвод на целия АССГ От втори опит делото, заведено Лозан Панов срещу …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.