Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Единодушно, със суперлативи от кадровиците, Галина Захарова стана зам.-председател на ВКС

Единодушно, със суперлативи от кадровиците, Галина Захарова стана зам.-председател на ВКС

Defakto.bg
Галина Захарова

Галина Захарова е новият зам.-председател на Върховния касационен съд и ръководител на Наказателната колегия. Това единодушно, с 11 на 0, гласува съдийската колегия на ВСС. Преди това за съдия Захарова се чуха само суперлативи.

Тя заема мястото на Павлина Панова, която днес полага клетва в Конституционния съд. Предложена бе от Лозан Панов и одобрена от Пленума на ВКС.

Глина Захарова е известен наказателен съдия, изкачил цялата кариерна стълбица, била е зам.-председател на СГС и на столичния апелативен съд. Запомни се мандатът й в преден състав на ВСС, от който тя и Капка Костова (също съдия във ВКС) безпрецедентно си тръгнаха с оставки в знак на протест срещу статуквото.

Пред съдийската колегия на ВСС днес Лозан Панов каза и че Захарова участва в аналитичното звено на ВКС, както и че е била докладчик по важни тълкувателни дела.  „Макар да няма такава процедура, номинацията беше представена на Общото събрание на Наказателната колегия, то протече много спокойно, усмихнато, позитивно“, каза председателят на ВКС.

Красимир Шекерджиев заяви: „Убедено ще гласувам за направеното предложение. Захарова е изключителен професионалист, тя може да ръководи и да обединява колектив“.

Цветинка Пашкунова добави: „Галина Захарова е доказан професионалист, почтен магистрат, с административен опит“.

Председателят на ВАС Георги Чолаков също се обяви „за“. С една „молба“ – когато той предложи зам.-председател на мястото на Надежда Джелепова (днес тя също встъпва в КС), процедурата да е също толкова бърза. Предния път се наложи да чакам три месеца, добави Чолаков. Той обаче още не е номинирал нов зам.-председател.

About De Fakto

Вижте също

Ново двайсе: ГЕРБ и ДПС вадят общинските съветници от битката с корупцията

А шефът на „Антикорупция“ Пламен Георгиев става контингент на НСО Една от основните корупционни ниши …

За Зелен Младост към Иван Гешев и Пламен Георгиев: Ако сте мъже, дайте си оставките!

Десислава Иванчева и Биляна Петрова погнати преди да атакуват сделки с общински имоти за милиони …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *