Последни новини
На този имейл можете да се свързвате с нашия данъчно-правен консултант: consult@defakto.bg
Home / Законът / Стандартите за килията на Иванчева са спазени, е, санитарният възел бил стряскащ, но поне не е на двора

Стандартите за килията на Иванчева са спазени, е, санитарният възел бил стряскащ, но поне не е на двора

Defakto.bg
Т.нар. санитарен възел е тоалетна на два метра от главите на задържаните

Според правосъдния министър Цецка Цачева стандартите в следствения арест са спазени и отношението към всички арестанти е еднакво, включително и към отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.    Сградата на Софийския затвор е препълнена, такава е ситуацията и в ареста, казва Цачева, цитирана от БНР. Преди  2015 г.  в него е имало 400 задържани, а след въвеждането на новите изисквания броят се свил до 240 души, а за да бъде направен ремонт на помещенията и подобрени битовите условия в тях, те трябва да бъдат освободени, което е невъзможно.

{Цачева  коментира  и килията, в която са настанени  Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, и препоръките на омбудсмана Мая Манолова за спешен ремонт:

Мивка в т.нар. санитарен възел

В момента там са настанени три лица, квадратурата е спазена – има пряко осветление, вътрешен санитарен възел, действително във вид, в който – като се види е стряскащ, но нека държим сметка, в колко български домове тези помещения са извън сградата и в двора. В колко български домове, все още за съжаление, няма течаща вода, което не означава, че не полагаме максимални усилия за подобряване на условията„.

Условията и отношението към  всички арестанти са еднакви, включително и към бившия кмет на „Младост“ и нейната заместничка, показва безпристрастност  Цачева.

Така й  трябва, министър Цачева,  всички трябва да са равни  пред закона.  Но едва ли е  по европейски  килиите  да са  чак толкоз  интимно „ароматизирани“.   Не е и хуманно, пък и носите отговорност за здравето на задържаните, които не са ви се натрапили без предупреждение. И  не са длъжни да търпят  затрудненията на държавата да  поддържа нормални условия в арестантските помещения.    Но от онова, което изтърпяват вътре,  както се вижда, родните арестанти нямат  късмета дори тоалетните им да са на двора.

About De Fakto

Вижте също

Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков обратно в ареста, иска спецпрокуратурата

Апелативна специализирана прокуратура поиска от съда изменение на мярката за неотклонение на Ценко Чоков от …

Доц. Ива Пушкарова: НК набъбва с престъпления, наказанията растат, а това намалява ефективността на наказателния закон

Неизползваните текстове от Наказателния кодекс растат и в момента надхвърлят 220 – това  каза доц. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *