Последни новини
Home / Законът / Миню Стайков докаран с линейка в Апелативния спецсъд

Миню Стайков докаран с линейка в Апелативния спецсъд

Defakto.bg

Арестуваният за данъчни измами и пране на пари бизнесмен Миню Стайков беше докаран с линейка и в инвалидна количка в сградата на Апелативния специализиран съд.  Стайков обжалва тримесечното си задържане под стража, съобщи БНР.  Съдът назначи медицинска експертиза, която да установи какво е здравословното му състояние.  До десет дни експертите трябва да се произнесат, а  след това Апелативният спецсъд  да реши дали да му наложи по-лека мярка за неотклонение от задържането под стража.

От 20 октомври Стайков  е настанен в болницата на Софийския затвор. За да се изясни здравословното му състояние, адвокатът му Лъчезар Таков поиска съдиите да назначат експертиза с участието на неврохирург и съдебен лекар, които да представят становище дали Стайков може да стои задържан, в зависимост от това какви заболявания има той.   Заедно с бизнесмена, да бъде освободен иска и роднината му Белун Хазърбасанов. Неговата защита твърди,  че той страда от диабет и високо кръвно налягане.

Миню Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за контрабандни цигари, данъчни престпъления и пране на пари.   Част от ОПГ  е и синът му Стайко Стайков, който обаче все още се издирва. Според прокуратурата групата е организирала производството на цигари в нелегална фабрика край Карнобат, а парите от цигарите били  осветлявани през легалния бизнес на алкохолния бос Стайков.  В ареста, освен Миню Стайков, са още двама от членовете ѝ.

Адвокат Таков отказва подробности за заболяването на клиента си, освен че е отслабнал с 10 килограма: „От момента, в който е задържан, чувства се прекрасно човекът, но отслабва. В прекрасно здраве е и затова е в инвалидна количка„.

About De Fakto

Проверете също

Кандидат: Независимостта е ключова за европейската прокуратура и не е опасна! (Допълнена)

Какво обаче става след завръщането у нас? Изслушването на кандидатите за европейски прокурор приключи, резултатите …

Анита Мейзер окончателно в затвора за две години, реши ВКС

  Върховният касационен съд е намалил от 3 на 2 години наказанието „лишаването от свобода“, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.