Последни новини
Home / Законът / Радан Кънев: Кой ще разследва скалъпеното обвинение срещу Иванчева и склоняване към лъжествидетелство

Радан Кънев: Кой ще разследва скалъпеното обвинение срещу Иванчева и склоняване към лъжествидетелство

Defakto.bg
Десислава Иванчева, отстранена от кметския пост заради подкуп, който оказва се, не е искала

Кой е виновен, решава Съдът, на трета инстанция. Дотогава всички са еднакво невинни. В случая с Десислава Иванчева, обаче, поне по едно “доказателство” на прокуратурата и КОНПИ отпадаше на всяко заседание. И накрая не остана нито едно. Нито едно…“  Това написа във Фейсбук водачът на листата на Демократична България и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев.

Повод за изразеното  мнение,  е шокиращият развой, който претърпява емблематичното дело „Младост“ – вчера основният  свидетел на прокуратурата,   Петко Дюлгеров  се отрече от  всички показания, дадени от него на досъдебното производство за  подкуп, искан от Десислава Иванчева и Биляна Петрова  от строителния предприемач Александър Ваклин.   Самият Ваклин не е  твърдял,  че са му искани пари директно от двете, затова и показанията на Дюлгеров бяха ключови за прокуратурата.   Пред съда  във вторник обаче Дюлгеров заяви, че първоначалните му показания са дадени под натиск и срещу обещания да бъде освободен, ако са „правилни“.    Така отпадна и последният „коз“ на обвинението, а адвокат Ирен Савова, защитник  на Биляна Петрова, пред Де Факто напомни  максимата от популярната детска приказка: „На лъжата краката са къси!“

„Сега със страшна сила виси въпросът за отговорността за скалъпеното обвинение, фабрикуването на СРС-та и склоняването към лъжесвидетелство. Всичко това са тежки престъпления, извършени от прокуратурата и КОНПИ, най-вероятно – под пряко политическо давление и натиск на същите хора, които обитават евтини, но луксозни жилища“,   коментира един от най-тежките въпроси по сагата „Младост“ Радан Кънев.

Той призовава и за независимо и международно разследване за посочените от него „деяния на най-високо ниво, разграждащи самата същност на демокрацията и правовата държава“.

About De Fakto

Проверете също

КЗК образува производство за нелоялна конкуренция срещу БТВ по сигнал на Нова ТВ

По сигнал на Нова ТВ Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувала служебно производство …

„Проба“ на ЕК за ново общо наблюдение върху върховенството на правото

Съобщение за проведена „първа мисия на ЕК по новия хоризонтален механизъм за върховенство на правото“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.