Последни новини
Home / Законът / Адвокати от цял свят ще дискутират в София как се привличат чуждестранните инвестиции

Адвокати от цял свят ще дискутират в София как се привличат чуждестранните инвестиции

Defakto.bg

На 12 и 13 април 2019 г., Международния съюз на адвокатите (UIA), в сътрудничество с Висшия адвокатски съвет и Софийския адвокатски съвет, организира семинар на тема „Чуждестранни инвестиции. Инвестиции в недвижими имоти. Европейски и български регулации“.   Форумът ще се проведе в Гранд хотел „София“ в столицата,  а лектори ще  бъдат  практикуващи  адвокати  от  Испания, Италия, Гърция,  Бразилия и  България.  Участие ще вземат и  представители  на  Българската  агенция  за инвестиции, Министерство на икономиката и други държавни органи, както и представители на бизнеса – Асоциация на Банките в България и обединения на индустриалния капитал в България.

Основната цел на семинара е да срещне български и  чуждестранни  адвокати,  които консултират  компании,  инвестиращи  в  различни държави  в  рамките  на  ЕС  и  извън  него,  за  да споделят опита си относно стимулите и проблемите пред  чуждестранните  инвестиции  и  начина,  по който се справят с проблемите.  Фокусът на втората част от семинара  са инвестициите  в  недвижими  имоти.  Ще бъде споделен опит и ще бъде направен сравнителен  анализ  на законодателната  уредба  на  режима  чуждестранните  инвестиции  в  България  и  в  други страни от Еевропейския Съюз, както и в държави извън него.

Общо е мнението, че финансовите и икономически стимули не са достатъчни за привличане на чуждестранни инвестиции,  ако няма реална правна стабилност – ясна правна рамка, прозрачна и предвидима съдебна система, реално и последователно прилагане на върховенството на закона във всички сфери на връзките с обществеността.

About De Fakto

Проверете също

Как и защо Конституционният съд се раздели за голямото поскъпване на съдебните такси (мотивите на двете групи)

Днес по обяд Конституционният съд обяви своето решение по ключово дело – за промените в …

174 студенти по право от Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си

Отличниците на випуск 2018 -а получиха грамоти и знака на ПРБ    174 студенти по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.