Последни новини
Home / Законът / Тръгва нова проверка на постройките върху терасата на Пламен Георгиев

Тръгва нова проверка на постройките върху терасата на Пламен Георгиев

Defakto.bg

След оставката на шефа на строителния контрол в Столична община арх. Влади Калинов, община „Слатина“ започва нова проверка на постройките върху терасата на антикорупционния шеф Пламен Георгиев. Това съобщи пред bTV кметът Наталия Стоянова.

Според първата проверка на общината,  навесите на терасата, под които има сауна и барбекю, са незаконни и за тях няма строителни книжа. Повторната инспекция се налага след като бившият  арх. Влади Калинов отмени заповедта за събарянето им с обяснението, че „след пускането на сградата през 2007 г. нищо ново не е строено върху нея“. Срещу неговото тълкуване на закона възрази остро и Камарата на архитектите в България.

Обезсилването на заповедта на районната община, задължила собственика сам да събори незаконно построеното, Стоянова обясни с грешен прочит на закона от страна на Калинов и добави, че това е било неочаквано за районната администрация. „Нас ни интересува преписката да бъде доведена до законен край“, добави тя.

„Това е незаконен строеж, каквито за съжаление има навсякъде в страната. Третираме го като обикновен случай въпреки гласността, която му се дава,“ каза Стоянова и увери, че не й е оказван натиск, а собственикът на имота е съдействал на проверяващите.

Пламен Георгиев бе декларирал жилището си на три нива като апартамент от 156 квадрата, плюс тераса с площ 48 квадратни метра. Скандалът с терасата върху покрива на жилището на шефа на антикорупционната комисия започна с твърдението на „Антикорупционен фонд“ , че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Шефът на КПКОНПИ не се съгласи с това твърдение и обяви, че е жертва на атака от олигарси, които комисията разследва.

Фактите, обаче от  проверките на строителство върху покрива на сградата, обитавана от Георгиев, опровергаха и първоначалното му твърдение, че терасата не е негова собственост, а обща на всички живеещи в блока.

About De Fakto

Проверете също

Кирилов не хареса резултатите от жребий за Граждански съвет, отрече ги и ги отмени

БИПИ и Търговско-промишлената палата трябваше да са граждански наблюдатели в мегасъвета, който ще наблюдава съдебната …

КС отхвърли искането на Манолова срещу „единната цена“ на водата – защитава общия интерес на потребителите, гарантира солидарност

Освен това става дума за определяне на „горната граница“ на цените, заявяват конституционните съдии С …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.